Menu
© McLaren
Nieuws

McLaren verwacht veel problemen in China

6 reacties | 2523x gelezen
04-04-2017 08:49

EvDelft | McLaren heeft te horen gekregen dat er tijdens de Grote Prijs van China nog meer problemen verwacht kunnen worden. De openingsrace in Albert Park was al een nachtmerrie, met Fernando Alonso die vanuit een puntenpositie uitviel en Stoffel Vandoorne die de rode lantaarn droeg.

Bron: IBTimes.co.uk

Hoewel betrouwbaarheidsproblemen het voorseizoen negatief beïnvloed hebben, bleek het gebrek aan vermogen van de motor van Honda tijdens de kwalificatie voorafgaand aan de Grote Prijs van Australië. Beide auto's waren onderin te vinden in het lijstje met topsnelheden. Het circuit van Sjanghai kent twee lange rechte stukken - waaronder het gedeelte van start-finish. Dat zal een negatief effect hebben op de rondetijd van McLaren. Fernando Alonso heeft het hier in het voorseizoen al over gehad, evenals alle technische problemen die het team uit Woking heeft gekend sinds hij in 2015 bij het team terugkwam.

Teambaas Éric Boullier heeft dan ook een weinig hoopvolle voorspelling gedaan voor het komende weekeinde: "Sjanghai staat bekend om zijn onvoorspelbaarheid. Het is zwaar voor de auto's de banden, het weer in variabel, maar ik kan wel voorspellen dat het voor ons een erg moeizaam weekeinde zal worden. We zullen hier ten opzichte van Melbourne nog slechter uit de verf komen."

"De karakteristieken van het circuit van Sjanghai zijn heel anders dan van Albert Park. Het heeft lange rechte stukken die hoogst waarschijnlijk de zwakke plekken van onze auto bloot zullen leggen, meer nog dan in Melbourne. Echter, we doen ons best en het belangrijkste is dat we beide auto's aan de finish weten te krijgen", aldus de teambaas.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;