Menu
© Sauber
Nieuws

Antonio Giovinazzi rijdt ook de Grand Prix van China

6 reacties | 1701x gelezen
03-04-2017 20:56

ozzyexowaw | Pascal Wehrlein mist komend weekend ook de Grand Prix van China. De Duitser van Sauber is nog altijd niet fit genoeg en wordt wederom vervangen door Antonio Giovinazzi.

Bron: bbc.com

Werhlein stond ruim een week geleden ook al niet aan de start van de begin race van de Formule 1 in Australië. Giovinazzi maakte daarop zijn debuut in de Formule 1 en eindigde als twaalfde voor het team van Sauber.

Volgens de teamleiding van Sauber is de beslissing genomen om ervoor te zorgen dat Wehrlein zo snel mogelijk fit kan worden. Het team sluit niet uit dat hij ook de derde race van het seizoen in Bahrain aan zich voorbij moet laten gaan.

"Voor mij is het nu het belangrijkst dat ik intensief kan blijven trainen, zodat ik me voor de volle honderd procent kan geven voor het team. Als het nodig is, nemen we zelfs de tijd om er pas in Rusland bij te zijn." Aldus de Duitser van Sauber tegenover de Media.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Zou wehrlein echt nog te zwak zijn om te rijden, of zit hier wat anders achter?
Een goede complot treoreticus, zou er toch een mooi verhaal uit kunnen breien over hoe ferrari wat druk/geld uitoefend om Gio nog wat extra spotlights en oefening te gunnen, zodat ze kunen gaan afwegen om hem in kimis stoeltje te zetten aan einde jaar. gekoppeld aan het verhaalk dat Wehrlein zich weer eens onmogelijk heeft gemaakt met zn arrogantie ne langzaam zn |F1 carriere aan het verspelen is.

HIj kan natuur;ioj kook gewoon nog niet hersteld zijn :)

3 04-04-2017 08:18:11
ozzyexowaw
Moderator

Leuke reactie Misjab, toen ik het artikel schreef dacht ik ook al, zit volgens mijn meer achter dan we denken... Als hij van de FIA groen licht heeft gekregen, wat houdt hem tegen? Het roept een hoop vragen op, die we nooit zullen krijgen beantwoord!

04-04-2017 19:01:48
RPJdeWeert
Bronze Member

Ik denk dat er iets anders aan de hand is, wat ik nog nergens terug zie: Volgens mij is Wehrlein bang geworden na die crash. Het zou me niets verbazen, want fitheid kun je maar op één manier testen: gewoon instappen en kijken of je de finish haalt. Je rijdt op het hoogste niveau, dan wil je het toch altijd proberen. Volgens mij heeft het met angst te maken.

06-04-2017 06:36:39
Misjab
Gold Member

Angst? dat zou wel heel erg het einde van zijn loopbaan betekenen. Zeker in F1 ,telt elke spit seconde, elek mini twijfel kan fataal zijn. Ik hoop het dus niet voor hem.. HIj zal toch wel vaker crashes hebben meegemaakt? enwas nog niet eens in F1 auto.... dus ik hoop dat je niet gelijk hebt

06-04-2017 09:13:09
Mathon
Bronze Member

Ik ga er toch wel vanuit dat Wehrlein niet fit genoeg is, maar dit is wel een gevaarlijke situatie voor hem. Gio heeft het vorige race niet slecht gedaan zonder fatsoenlijke voorbereiding. Nu kan hij zich wel voorbereiden op het weekend en misschien mag hij nog wel twee races rijden.
Als hij het goed doet komt de discussie op gang of Wehrlein nog wel terug moet komen als racecoureur bij Sauber.
En dan wordt het een keuze tussen een Mercedes protege of een Ferrari protege. Interessant.
Aangezien Sauber aan het kijken is voor een nieuwe motor kunnen ze Mercedes hiermee paaien.
Hoe dan ook: het is altijd leuk om een nieuw talent in F1 te zien komen. Ben benieuwd wat hij laat zien in China.

0 04-04-2017 21:07:09
Petertje
Junior Member

Ik weet niet of het zo is, ik weet ook niet of het een hoax is, maar er zijn ook geruchten dat Maldonado terug komt en de plaats van Giovinazzi / Wehrlein in gaat nemen? Ene kant...Crashtor neemt wel een hoop geld mee, en weer wat leuke crashes (Hopelijk kan Sauber ze betalen), maar ik zou het echt HEEL jammer vinden als het over de rug van Wehrlein gaat. Die had ik sowieso toch liever de plaats van Rosberg zien vervangen dit jaar...

0 05-04-2017 20:43:20
;