Menu
© McLaren
Nieuws

Alonso tevreden over eerste race

10 reacties | 2584x gelezen
26-03-2017 14:21

ozzyexowaw | Volgens Fernando Alonso was de Grand Prix van Australië de beste race uit zijn carrière. De coureur van McLaren vertrok vanaf de dertiende plek en stond zeven rondes voor het einde nog op de tiende plaats.

Bron: Motorsport.com

"Het was waarschijnlijk de beste race van mijn leven totdat ik uitviel", aldus Alonso, wiens team McLaren geplaagd wordt door voortslepende problemen met de Honda-motor.

"Ik heb zelden zo'n slechte auto gehad, met zo weinig testkilometers, waarmee ik zoveel brandstof moest besparen in de race. En dan nog reden we in de top-tien. Dat was voor mijn en het team echt een grote verrassing, maar we hielden het helaas niet vol." De Spanjaard viel uiteindelijk uit met een kapotte wielophanging. Alonso verwacht niet dat hij dit kunststukje op korte termijn weer kan herhalen. "Op normale banen, die niet zo smal zijn, komen we snelheid te kort", baalt de tweevoudig wereldkampioen, die denkt dat de concurrentie maar liefst dertig kilometer per uur sneller is op de rechte stukken dan de huidige McLaren is.

Op de vraag hoe het nu verder zal gaan tussen McLaren en Honda zegt Alonso het volgende: "Ik weet het niet. Dat is een vraag voor McLaren die we zo snel mogelijk moeten uitzoeken. Wij, Stoffel en ik proberen ons best om het beste ervan te maken en we gaan er elke weekend de volle 100% voor, maar het zal voor ons beide moeilijk worden om punten binnen te halen als er niet wat verandert."

Ondanks te problemen voor Alonso kijken ze bij McLaren met een glimlach terug naar de wedstrijd, met een mooie 13de plek voor Stoffel en een mooie strijd om de 10de plek met Alonso mogen ze bij McLaren, na alle problemen die er waren, niet ontevreden zijn.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;