Menu
© Williams
Nieuws

Jean Todt niet tevreden met nieuwe opzet Formule 1

9 reacties | 3158x gelezen
26-03-2017 13:25

ozzyexowaw | Ondanks de introductie van de nieuwe regels binnen de Formule 1, is FIA-voorzitter Jean Todt niet tevreden met de huidige staat van de koningsklasse van de autosport.

Bron: bbc.com

De hoogste baas van de internationale autosportfederatie, FIA, stelde tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen dat de Formule 1 nog altijd veel mankeert, aldus de 71 jarige Jean Todt tegenover de Engelse media.

Tegenwoordig word er veel te veel gekeken naar het dataverkeer bij de teams in de afgelopen jaren is dat onwijs toegenomen, waardoor er te berekenend wordt gereden. "De Formule 1 moet niet berekenend gaan rijden, maar de coureurs moeten het zelf doen. Alle data word doorgestuurd naar de fabrieken ergens in de wereld, dat moet toch niet de bedoeling zijn. Er moet actie en emotie zijn. Er is tevens veel emotie verloren gegaan op het circuit en dat moeten we bespreekbaar maken met zowel de teams als andere die pal naast het circuit staan", Aldus Todt tijdens een interview van de BBC. Volgens Todt ligt de oorzaak ook deels bij de manier waarop de auto's in elkaar zitten. "Ze zijn te uitgebreid, te duur, te ingewikkeld en in zekere zin ook te betrouwbaar."

Het gebrek aan spektakel en vermaak voor de fans is volgens Todt daarnaast puur een geldkwestie. "Er zit een te groot gat tussen het kleinste en grootste budget en dat is de laatste jaren alleen maar toegenomen."

Ook gaat Todt graag in op de manier van inhalen dit nieuwe seizoen. Door de nieuwe regels in de Formule 1 is het voor coureurs moeilijker geworden om in te halen, maar valt daar weinig aan te doen. "Inhalen is altijd een probleem geweest in de Formule 1. Misschien is dit wel de prijs die we betalen voor meer aerodynamische downforce", aldus de FIA-voorzitter. Hierin moeten we tijdens het bespreken van nieuwe reglementen goed naar kijken en gaan overleggen wat we hieraan kunnen doen.

Todt zegt verder dat de oude motoren die veel meer geluid gaven voor de fans nooit meer zullen terugkeren. "Veel fans vinden het niets dat de in 2014 ingevoerde hybride motoren minder geluid maakt dan voorheen. Maar betekent het dat we van plan zijn om terug te gaan naar wat we tien jaar geleden hadden? Dat zal nooit gebeuren. Formule 1 heeft als top van de autosport een grote sociale verantwoordelijkheid." Aldus Todt in een korte verklaring na de race van Melbourne.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;