Menu
© Red Bull
Achtergrond

Het grootste probleem van elk Formule 1-team (Red Bull)

1 reactie | 5898x gelezen
24-03-2017 08:00

EvDelft | Laten we aan de vooravond van de Grote Prijs van Australië, de eerste race van het seizoen, eens kijken naar wat het seizoen van Red Bull kan maken of breken.

Bron: ESPN.com

De afgelopen drie jaren is de grootste uitdaging van Red Bull de krachtbron geweest. Wanneer er niet werd geklaagd over het gebrek aan vermogen van de Renault V6 turbo, werd er gezocht naar een andere motorleverancier, maar voor het eerst in de nieuwe turboperiode lijkt het erop dat Red Bull eindelijk tevreden is met de prestaties en de doelen die gesteld worden in Virý-Chatillon. Natuurlijk waren er tijdens het testen wat problemen met de betrouwbaarheid, maar dat zal naar verwachting vóór Melbourne opgelost zijn. Dat zou de RB13 een stuk dichter bij Mercedes moeten brengen, en ook bij de nieuwe uitdager Ferrari.

Met de belofte van een competitief pakket dit seizoen, zal waarschijnlijk de hele dynamiek bij Red Bull verschuiven. Van een team dat zich opmaakte om de kruimels op te rapen die Mercedes in 2016 liet liggen, hoopt het Oostenrijkse team nu het Duitse team uit te kunnen dagen. Dat zal de competitie zeker ten goede komen en dat geldt niet in het minst voor beide coureurs Daniel Ricciardo en Max Verstappen. Dit zijn twee van de meest ambitieuze coureurs van het veld en ze zullen voor Red Bull zelf een grotere uitdaging vormen dan ooit.

Het team heeft ervaring met het omgaan met twee coureurs die elkaar bestrijden, maar kon niet Sebastian Vettel én Mark Webber tevreden houden in de periode dat het team domineerde. Dat zal tussen Ricciardo en Verstappen, die elkaar zeker op de baan zullen gaan bevechten, zeker niet makkelijker zijn. Beiden weigeren de status van tweede coureur te accepteren, maar het is onmogelijk dat beide coureurs kampioen worden dit seizoen. Uiteindelijk zal er één van de twee in het stof moeten bijten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

of allebei.............

0 24-03-2017 13:26:06
;