Menu
© Ferrari
Achtergrond

Het grootste probleem van elk Formule 1-team (Ferrari)

48 reacties | 6603x gelezen
24-03-2017 05:00

EvDelft | Laten we aan de vooravond van de Grote Prijs van Australië, de eerste race van het seizoen, eens kijken naar wat het seizoen van Ferrari kan maken of breken.

Bron: ESPN.com

Sommige kenners zeggen dat Ferrari in Australië heel competitief gaat zijn, en hoogst waarschijnlijk zal gaan winnen. Het team van het Steigerende Paard liet in Barcelona een zeer goede indruk achter - en gebruikte in 8 dagen tijd maar één motor. Niet alleen is Ferrari dus erg betrouwbaar, maar zeker ook snel. Toch mag aangenomen worden dat Ferrari het ware potentieel van de SF70H niet heeft getoond. Toch moeten we voorzichtig zijn op dit moment. In maart was Ferrari dan wel het snelste team, maar dat wil niet zeggen dat het dat in november nog steeds is. In de Formule 1 kunnen zaken snel veranderen. Ferrari is een team dat dat maar al te goed weet, nadat het vorig seizoen geen enkele race wist te winnen, ondanks dat het ook toen in de winter erg snel leek.

Ferrari zou zich bewust moeten zijn van het gebrek aan prestaties ten opzichte van Mercedes en Red Bull. Dat zou betekenen dat Ferrari niet geleerd heeft hoe het een auto gedurende het seizoen succesvol moet ontwikkelen. Ferrari is dat sinds 2010 al niet meer goed gelukt. Twee jaar geleden leek het beter te gaan, toen het team met Sebastian Vettel drie overwinningen wist te behalen gedurende het seizoen.

Inmiddels is James Allison ontslagen en hij werkt nu voor Mercedes. Het verlies van deze man is iets wat Ferrari lelijk kan gaan opbreken. De ontwikkeling van de SF70H begon onder zijn leiding, maar de nieuwe technisch directeur, Mattia Binotto, heeft naar het lijkt dezelfde koers kunnen aanhouden en heeft de impact van het vertrek van Allison naar het schijnt te kunnen minimaliseren. De druk ligt nu op zijn schouders, om te zien hoe goed werk hij dit seizoen kan leveren. Het enige dat nog moeilijker is in de Formule 1 om vooraan te komen, is om vooraan te blijven.

Ferrari beheert de kunst van het vleien en misleiden tot in de puntjes. Dat heeft het de afgelopen jaren gedaan en heeft nu tot resultaat dat weinig kenners echt geloven in een wederopstanding van het team uit Maranello. Dit seizoen is dan ook de perfecte kans voor het Italiaanse team om te laten zien dat het niet noodzakelijk zijn eigen grootste vijand is en dat het niet verleerd heeft te winnen in de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;