Menu
© Force India
Achtergrond

Het grootste probleem van elk Formule 1-team (Force India)

6 reacties | 5988x gelezen
24-03-2017 02:00

EvDelft | Laten we aan de vooravond van de Grote Prijs van Australië, de eerste race van het seizoen, eens kijken naar wat het seizoen van Force India kan maken of breken.

Bron: ESPN.com

Het vierde team van het afgelopen seizoen was Force India. Het was een opmerkelijk resultaat van zo'n klein team. Natuurlijk is het altijd goed om te proberen jezelf te verbeteren, maar soms kan het behoorlijk uitputtend werken. Jezelf verbeteren op zo'n moment is onrealistisch en het is dan ook niet waarschijnlijk dat het budget van Force India erg veel vergroot is, hoewel dat precies is waar teambaas Vijay Mallya naar op zoek is.

Ondertussen lijkt het erop dat Williams het beste team in het middenveld is, terwijl ook Renault als fabrieksteam de zaakjes langzaam maar zeker op orde lijkt te krijgen. Tevens lijkt de voorwielophanging van de STR12 van Toro Rosso erg op die van Mercedes, wat het team zeker geen nadelen zal opleveren. Al met al zal het voor Force India al een hele opgave worden dit seizoen als zesde team af te sluiten. En dan hebben we het nog niet eens over een mogelijke wederopstanding van McLaren, en Honda, halverwege dit seizoen.

Als de afgelopen paar seizoenen ons iets hebben geleerd, is het wel dat Force India niet onderschat dient te worden, maar aan de andere kant is het ook niet verstandig te veel te verwachten van een team met relatief weinig financiën. Er waren wat suggesties dat de VJM10 tijdens de testweken niet zo goed presteerde als mogelijk was. Mochten die geruchten inderdaad waarheid zijn, en ondersteund worden door resultaten in de eerste paar races, zal het heel moeilijk worden voor het team uit Silverstone later in het seizoen zich naar voren te vechten en haar doel van vierde - of beter - in het kampioenschap van 2017 te behalen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;