Menu
© Williams
Achtergrond

Het grootste probleem van elk Formule 1-team (Williams)

0 reacties | 5164x gelezen
23-03-2017 23:00

EvDelft | Laten we aan de vooravond van de Grote Prijs van Australië, de eerste race van het seizoen, eens kijken naar wat het seizoen van Williams kan maken of breken.

Bron: ESPN.com

De benoeming van Paddy Lowe als technisch directeur, voorafgaand aan het lopende seizoen, kwam op een belangrijk moment voor Williams en er zijn signalen dat het team de dalende lijn van de afgelopen twee seizoenen heeft weten om te buigen. Na een indrukwekkend 2014, toen het aan het einde van het seizoen het snelste team was en Mercedes voor de overwinningen kon uitdagen, kon het in de twee daaropvolgende jaren het tempo niet meer bijbenen. Vooral vorig jaar kon Williams de ontwikkelingsrace niet volgen en Force India, net als Williams een klantenteam van Mercedes, wist de bovenhand te krijgen over het team uit Grove.

Voormalig technisch directeur Pat Symonds, die in december met pensioen ging, zei dat de ontwikkeling van Williams in 2016 'merkwaardig tot een halt' gekomen was. Dit kan het zich in 2017 niet veroorloven, vooral niet met de dramatische wijzigingen in de reglementen voor het komende seizoen. Er zal snel, enorm snel, ontwikkeld moeten worden. Als Williams in Australië als beste team achter Ferrari, Mercedes en Red Bull zal weten te eindigen, zoals de tests suggereerden, heeft het veel werk te doen om dit jaar als vierde - of beter - af te sluiten.

Hoewel het vervangen van een technisch directeur zelden tot snelle resultaten leidt, omdat een auto nu eenmaal lang van tevoren wordt ontwikkeld, laat de benoeming van Lowe zien hoe serieus Williams bezig is met het aanpakken van haar problemen. Williams hoopt dat de magie van Lowe uitstraalt op het team en dat het de ontwikkeling van de ærodynamica geen windeieren zal leggen. Tevens zal het fascinerend zijn te zien hoe de Engelsman het zal gaan doen na jaren bij het kampioenschapsteam Mercedes gewerkt te hebben.

De enorme focus van het team om de auto sneller te ontwikkelen in 2017 laat zien waarom het team zich tot Felipe Massa wendde toen Valtteri Bottas naar Mercedes vertrok. Ze wilden een coureur hebben die het team kende, en kozen voor een veteraan die als perfecte leermeester voor nieuweling Lance Stroll kunnen dienen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;