Menu
© Haas F1
Achtergrond

Het grootste probleem van elk Formule 1-team (Haas)

5 reacties | 6399x gelezen
23-03-2017 14:00

EvDelft | Laten we aan de vooravond van de Grote Prijs van Australië, de eerste race van het seizoen, eens kijken naar wat het seizoen van Haas kan maken of breken.

Bron: ESPN.com

Het 'tweede seizoen syndroom' is iets wat veelvuldig genoemd werd voorafgaand aan 2017, in relatie tot het Amerikaanse team Haas. Echter, tot nog toe lijkt het erop dat die beweringen ongegrond zijn. De winter was bemoedigend voor het team en er heerst een stil vertrouwen binnen het team dat het dit jaar echt kan strijden. Zonder twijfel zal Haas in het middenveld te vinden zijn dit jaar. Het team met motoren van Ferrari en een chassis dat door Dallara wordt gebouwd, is een team met veel verstand aan boord en heeft kennis van hoe het binnen de Formule 1 werkt. Haas is echter ook constant aan het leren over hoe het de zaken in zijn voordeel kan gebruiken.

Na een droomstart vorig jaar - zesde in Australië en vijfde in Bahrein - kreeg het team last van kinderziektes. Het gebeurde meer dan eens dat er op vrijdag problemen waren, waardoor Haas de rest van het weekeinde achter de feiten aan liep. Het team leek vaak niet te begrijpen wat er aan de hand was, waardoor de problemen niet snel genoeg opgelost konden worden. Ondanks de nauwe band met Ferrari, had het team geen informatie over het voorgaande jaar betreffende de afstelling en dergelijke, zodat het elk raceweekeinde opnieuw blind in moest gaan. Dit jaar zal dat niet het geval zijn. Het team kan gebrek aan ervaring niet langer als excuus gebruiken.

Operationeel gezien lijkt Haas een enorme stap voorwaarts genomen te hebben. Na afloop van de tweede testweek liet Romain Grosjean ook al iets dergelijks weten, hoewel er nog altijd enkele zorgelijke factoren zijn. De remmen zullen Haas dit jaar waarschijnlijk weer enkele malen voor een onaangename verrassing zetten. Net als dat die vorig jaar het grootste probleem waren voor het Amerikaanse team. Een snelle oplossing daarvoor is essentieel als Haas beter wil presteren dan achtste in het kampioenschap voor constructeurs.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;