Menu
© Pirelli
Achtergrond

Het grootste probleem van elk Formule 1-team (Renault)

5 reacties | 6448x gelezen
23-03-2017 11:00

EvDelft | Laten we aan de vooravond van de Grote Prijs van Australië, de eerste race van het seizoen, eens kijken naar wat het seizoen van Renault kan maken of breken.

Bron: ESPN.com

Renault lijkt een goede start van 2017 gemaakt te hebben tijdens de wintertests en het is bijna ondenkbaar dat het team dit jaar het net zo moeilijk zal hebben als vorig seizoen. Daardoor is een stap voorwaarts bijna gegarandeerd. Echter, voor een fabrieksteam - met bijbehorend budget - is dat ook essentieel. Het grootste probleem dat Renault dit jaar zal hebben, is het in toom houden van de verwachtingen. Het zal makkelijk zijn om grote stappen te maken, maar wanneer het erop aan zal komen de prestaties uit 2005 en 2006 te herhalen, zal er nog een lange weg te gaan zijn voor het team uit Enstone.

En dan is er nog Red Bull. De RB13 zal naar verwachting voor de overwinningen - en de titel - kunnen strijden als Renault de beloftes over de prestaties van de krachtbronnen kan waarmaken. Tevens is Red Bull verslaan het eerste doel van het fabrieksteam. Als Red Bull races zal blijven winnen betekent dat alleen maar dat de RS17 geen goed (genoeg) chassis is, wat het team met de neus op de feiten zal drukken en laat zien hoeveel werk er nog verzet moet worden. De sleutel zal zijn dat de constructeur rustig blijft en het team blijft opbouwen en blijft investeren in de fabriek in Oxfordshire. Naar mate de tijd verstrijkt, zal Renault - het hoofdkantoor in dit geval - wel gaan verwachten dat er gepresteerd gaat worden. Hoe het team met die druk omgaat is cruciaal voor het succes op de lange termijn.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;