Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari geeft een fortuin uit om Mercedes bij te halen

4 reacties | 2603x gelezen
21-03-2017 15:13

EvDelft | Ferrari staat aan de vooravond van een behoorlijk goed seizoen. Althans, dat beweert Toni Cuquerella, voormalig hoofd engineer van het team uit Maranello, die nu commentator is voor de Spaanse televisie.

Bron: GrandPrix.com

De twee testweken voorafgaand aan het seizoen hebben laten zien dat Ferrari wellicht er klaar voor is de strijd met Mercedes aan te gaan, hoewe Cuquerella zegt dat het pas echt duidelijk is hoe de zaken ervoor staan in Melbourne.

Cuquerella: "Wat wel duidelijk is, is dat ze een flinke stap voorwaarts hebben genomen. Of het goed genoeg is om te strijden met Mercedes, of hen zelfs te verslaan, dat weet ik nog niet. Maar ik weet wel dat ze niet zo ver weg meer zullen zijn als op dit moment een jaar geleden."

Volgens Cuquerella is de sprong voorwaarts te danken aan een 'grote investering in ontwikkeling': "We praten dan over een bedrag van honderden miljoenen euro's in zaken die de meeste onderdelen van de auto's kunnen testen. Ferrari heeft zich gerealiseerd dat dit het nadeel is dat ze ten opzichte van Mercedes hadden."

"De resultaten van de afgelopen wintertests waren goed genoeg voor mij om te denken dat ze het goed zullen doen, hoewel ik niet durf te zeggen hoe groot de verbetering is. Ze kunnen vier tienden, of misschien twee tienden achterliggen op Mercedes, maar Ferrari wordt weer een team om rekening mee te houden", aldus de Spanjaard.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Ze moesten wel, want als ze dit jaar nog verder zouden wegglijden, zouden er echt de pleuris uitbreken. en zouen hun wangen en billen nog roder kleuren dan de autos...

Anyway: wel een mooi voorbeeld van hoe het budgetplafonf nooit gaat werken.:100 miljoen uitgeven aan testen van onderdelen, daar kan je in je boekhouding alle kanten mee op zodat geen FIA je tegen kan houden, en blijkbaar werkt het nog ook. Dan is die 100 miljoen zo weer terug verdiend. Dus grote budget verschillen zullen we altijd houden in de F1.

1 21-03-2017 15:33:35

Niet 100 miljoen, maar een veelvoud... Ik denk dan minstens aan 250 tot 300 miljoen, persoonlijk.

Je vraagt je af waar het geld vandaan komt...

21-03-2017 17:10:24
f1stevie
Silver Member

EvDelft
als je een goede boekhouder hebt kom je er wel mee weg,
ze kunnen dit ook via sponsering boeken en dit is volgens mij redelijk goed aftrekbaar... in iedere geval weten die mannen wel hoe ze het moeten doen en zullen ze geen euro of dollar in de vingers snijden...

ik ben wel heel benieuwd naar het weekend...

0 21-03-2017 17:48:07
Sicko
Gold Member

Afgelopen jaar lukte het hen nog niet eens om voor de langzamere Red Bull's te eindigen in het eindklassement. En uiteraard lag dit helemaal niet aan de al lang over de datum zijnde Ferrari-rondjesrijders.

0 21-03-2017 21:24:40
;