Menu
© McLaren
Nieuws

Alonso: "We verwachten een zwaar weekeinde"

4 reacties | 1672x gelezen
21-03-2017 09:51

EvDelft | Fernando Alonso laat weten dat McLaren zich opmaakt voor een 'zwaar weekeinde' van de Grote Prijs van Australiƫ, ondanks de hoop van Honda dat de motor inmiddels verbeterd is.

Bron: EuroSport.co.uk

De tweevoudig wereldkampioen kende een frustrerend voorseizoen, met als rode draad motorproblemen, waardoor de MLC32 steeds stilviel. Hij maakt zich dan ook geen illusies dat de zaken per aankomend weekeinde dramatisch zijn veranderd.

Alonso: "Na een moeilijk voorseizoen zijn we voorbereid op een zwaar weekeinde in Melbourne. We zullen ons best doen met wat we hebben en hard werken met Honda, maar het gebrek aan tijd voorafgaand aan de eerste race betekent dat we minder kansen hebben op grote veranderingen. De eerste stap zal zijn dat we moeten werken aan de betrouwbaarheid van de auto voordat we voorspellingen kunnen doen over de prestaties ervan. We doen ons best er zoveel mogelijk van te genieten."

Behalve dat Honda zich naar aanleiding van de problemen tijdens de twee testweken richt op de betrouwbaarheid van de motor, werkt het ook hard aan het verbeteren van de afstelling ervan. Yusuke Hasegawa, hoofd Formule 1-motoren bij Honda, laat weten dat met dat laatste een stap voorwaarts is gemaakt, alsmede in andere niet nader genoemde gebieden.

Hasegawa: "Wat betreft de prestaties, is er ruimte voor verbetering in het afstellen van de motor, zodat deze makkelijker te rijden is. Verder hebben we nog andere aanpassingen gedaan voorafgaand aan Melbourne. We weten dat we de goede richting op aan het werken zijn en we zullen ons uiterste best blijven doen om de motor zo competitief mogelijk te maken gedurende het seizoen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Gold Member

Alonso weet gewoon dat ie geklopt gaat worden door zen teamgenoot

0 21-03-2017 11:15:15
haastig
Senior Member

Alonso verdient beter. Maar de vriend van Bengel zal het hem zeker lastig maken. Daarvan ben ik wel overtuigd.

0 21-03-2017 14:04:11
Mathon
Bronze Member

Mooi natuurlijk dat ze verbeteringen hebben gedaan in de afstellingen van de auto maar als het ding het geen raceafstand volhoudt heb je er natuurlijk helemaal niets aan.

Het is zoals Alonso zegt: eerst aan de betrouwbaarheid werken en als ze het een hele race volhouden kunnen ze naar de afstellingen gaan kijken om hem sneller te maken.

Ik heb een beetje een deja-vu gevoel. Volgens mij heb ik soortgelijke post 12 maanden geleden ook gedaan. Heeft Honda dus niets geleerd afgelopen jaar? Was het slim de motor zo drastisch te veranderen?

1 21-03-2017 15:16:38

Verbeteringen aan de afstelling van de motor, niet van de auto. Honda stelt de auto niet af...

Maar inderdaad, volgens mij hoorden we dit 12 en 24 maanden geleden ook...

21-03-2017 17:05:02
;