Menu
©
Nieuws

Sauber verwacht het langzaamste team te zijn

2 reacties | 1795x gelezen
21-03-2017 08:02

EvDelft | Peter Sauber, de man die aan de wieg stond van het op 3 na oudste team op de startopstelling, verwacht dat zijn team waarschijnlijk het langzaamste van alle teams zal zijn.

Bron: F1i.com

In zekere zin zou het team uit Hinwill dankbaar moeten zijn dat het ├╝berhaupt aan de start kan verschijnen, na de overname vorige zomer, waardoor een faillissement is afgewend.

De Zwitserse krant Sonntagsblick schreef: "Er zijn tien teams in de Formule 1, dus lager dan een tiende plek kan Sauber niet zaken. Er bestaan geen wonderen in de Formule 1. Het laatste echt goede jaar voor het team was toen het BMW heette, in 2012. Daarna werd het, vanwege het gebrek aan geld, moeilijk. Gedurende de ontwikkeling van de auto voor 2017, tussen mei en september vorig jaar, wat de belangrijkste periode van de ontwikkeling was, was er geen geld."

Hoewel Peter Sauber geen zeggenschap meer heeft over het team, geeft hij toe dat hij de prestaties van het team dat zijn naam draagt met spanning zal volgen: "Ik heb wat tijd nodig gehad om afstand te nemen van mijn bedrijf. Het was niet makkelijk en ik heb er slapeloze nachten van gehad. Het was erg moeilijk en een faillissement leek onafwendbaar. Voor mij was het extreem moeilijk met vele onplezierige telefoontjes en ontmoetingen."

Er waren inderdaad geruchten dat Monisha Kaltenborn en Peter Sauber ruzie met elkaar hadden: "We hadden erg weinig contact. Ik heb nog steeds contact met enkele werknemer, maar niemand van het management heb ik ooit nog gesproken. Ze zeggen dat ik de oprichter ben en dat ze mijn naam blijven gebruiken. Dat is belangrijk voor de nieuwe eigenaren. Maar in het algemeen genomen is het afscheid goed geweest. Ik heb niets te maken met de nieuwe eigenaren."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

haastig
Senior Member

Peter Sauber voelt nog steeds de pijn, en ik kan me dat goed voorstellen. Misschien is hij wel blij met de moeizame prestaties van het team.

0 21-03-2017 14:02:45
Misjab
Gold Member

Eindelijk iemand van Sauber die een reele voorspelling geeft. (Ok hij heeft alleen de naam nog maar en niets te maken met team). Natuurlijk gaat Sauber het hele seizoen de rode lantaarn dragen. Promotie praatjes van miss monisha over dtrijden inhet middenveld is natturlijk complete onzin.
Denk niet dat Peter er blij mee is, is toch je naam op die auto, en die zie je liever niet zo afglijden.

0 21-03-2017 15:28:16
;