Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes levert nieuwe specificatie aan al haar teams

7 reacties | 3444x gelezen
19-03-2017 08:59

EvDelft | Mercedes heeft laten weten dat alle teams die met de Duitse motoren rijden in Melbourne een nieuwe specificatie krijgen van haar motor, ondanks eerdere berichten dat de leverancier uit Stuttgart problemen met de betrouwbaarheid ervan heeft verzwegen.

Bron: Motorsport.com

Al tijdens de testweken in Barcelona gingen er geruchten dat de Duitse fabrikant bezorgd was over een potentieel probleem met de krukas. Daardoor is de nieuwste specificatie van de motor verlaat. Maar de top van Mercedes heeft dit altijd ontkend en gezegd dat het originele plan was de teams in Australië van de nieuwste motoren te voorzien. Alleen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hebben op de laatste dag in Barcelona met de nieuwe motoren gereden, zo wordt er beweerd.

Mercedes heeft een grote verandering doorgevoerd aan de krachtbron voor het komende seizoen en er zijn geruchten dat de motor op de testbank 70 pk meer wist te leveren - iets dat alleen in Barcelona niet echt naar voren kwam. Dat heeft weer te maken met het feit dat Mercedes haar motoren in een conservatieve afstelling heeft gehouden in Barcelona. Daardoor konden experimentele onderdelen uitgeprobeerd worden waarvan het niet zeker was of die al waren opgewassen tegen een vol vermogen.

Omdat het systeem met de tokens is komen te vervallen dit seizoen, kunnen de motorleveranciers op elk moment nieuwe onderdelen toevoegen aan een motor wanneer die eenmaal is ingebouwd. Dus alles was nu nog niet klaar is om te worden ingezet, kan later het seizoen gebruikt worden.

Als Mercedes inderdaad tijdens het testen voorzichtig is geweest met haar motoren, zou dat zeker verklaren waarom rivaal Ferrari - die de hele twee weken met één en dezelfde motor heeft getest - zoveel voordeel leek te hebben en waarom de zaken er in Australië wel eens heel anders voor zouden kunnen staan.

Daar komt bij dat Mercedes wellicht van mening is dat het nog niet comfortabel genoeg is met de resultaten van de laatste test om het maximale vermogen uit de motoren te halen voor verschillende opeenvolgende races. Dus hoewel het erop lijkt dat Ferrari het snelste team is op het moment, is de kans dat Mercedes een verbeterde motor meeneemt naar de Grote Prijs van Australië een grote zorg voor de titelaspiraties voor het team uit Maranello.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;