Menu
© Red Bull
Nieuws

Coulthard haalt ook uit naar Honda

7 reacties | 4166x gelezen
18-03-2017 08:32

EvDelft | David Coulthard is niet onder de indruk van de prestaties van Honda dit jaar. Hij denkt dat als de zaken niet snel beter gaan, McLaren en Honda over niet al te lange tijd uit elkaar gaan.

Bron: F1i.com

"Er is echt reden tot zorg", aldus de Schot, die zelf van 1996 tot 2004 voor McLaren racete. "Dit is het derde jaar van de samenwerking. Je kunt zeggen: 'Oké, Honda is nog steeds aan het leren, ze hebben niet zoveel tijd gehad als de andere leveranciers', maar dit is wél Formule 1, niet Formule Sorry. Als je niet kunt presteren, kun je beter wat anders gaan doen."

"Dit heeft zeker een demotiverend effect op het moreel binnen het team van McLaren, maar ook de sponsoren en partners zullen niet blij zijn. Natuurlijk zijn er dit jaar veranderingen binnen de leiding van het team geweest en niemand vind het leuk zo'n groot en goed team zo slecht te zien presteren."

"Het lijkt mij dat er problemen zijn geweest met de communicatie tussen Honda en McLaren. Want als Honda eerlijk en open had geweest over de prestaties van de motoren, waarom zou je zoiets achterin je auto willen hebben liggen als het niet genoeg is ontwikkeld om competitief te zijn? Je kunt je niet eens één slecht seizoen in de Formule 1 veroorloven, laat staan drie. En het ziet ernaar uit dat dit het derde slechte seizoen wordt voor Honda en McLaren."

Niet alleen maakt Coulthard zich zorgen over Honda, maar ook over de toekomst van McLaren zelf: "Ze moeten zich allemaal richten op de prestaties van Honda. Als ze niet in staat zijn doelen te stellen en te halen, moeten ze niet met elkaar verder gaan. Niet alleen zijn dit jaar de doelen niet gehaald, maar Honda heeft toegegeven ook vorig jaar dat niet voor elkaar gekregen te hebben."

"Er gaan geruchten dat de motor van Honda dit jaar nóg minder vermogen levert dan die van vorig seizoen. Er zijn allerlei excuses over te betrouwbaarheid maar dat is onzin. Prestaties, dat is waar het in de Formule 1 om draait. Honda lijkt deze basiscriteria niet te kunnen halen. McLaren zal eisen moeten gaan stellen, anders zou het wel eens het einde kunnen betekenen van McLaren als autofabrikant. Zonder een goede motor, heb je helemaal niets."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;