Menu
© Force India
Nieuws

Hülkenberg wil in 2019 met Renault om de titel kunnen strijden

1 reactie | 1432x gelezen
18-03-2017 00:16

EvDelft | Nico Hülkenberg zegt dat hij het niet erg vindt om nog een paar jaar te wachten voordat hij kan strijden om de wereldtitel voor Renault.

Bron: GrandPrix.com

Mocht hij na afloop van de race op Monza dit jaar niet minstens één keer in de top drie zijn gefinisht, dan neemt hij het oneervolle record van Adrian Sutil over als coureur met de meeste races op zijn naam zonder ook maar één keer op het podium te zijn geëindigd. Maar Hülkenberg, die van Force India naar Renault is overstapt, zegt er geen spijt van te hebben dat hij van Silverstone naar Enstone is verhuisd.

"Renault heeft in het verleden laten zien wat ze kunnen doen. Ze zijn al twee keer kampioen geweest en toen het project aan mij getoond werd, was het een duidelijke beslissing om te maken", liet de Duitser weten aan Bild. Maar in tegenstelling tot Valtteri Bottas, die nu bij een team zit dat de titels moet verdegen - Mercedes - weet Hülkenberg dat het nog even kan duren voordat het zover is bij Renault.

"Wat ik kan doen? Het project vertalen naar een succesverhaal. Dit jaar kunnen we geen wonderen verwachten, en iedereen die dat wel doet, snapt de sport niet. Maar ik hoop dat we voorin het middenveld kunnen strijden aan het einde van dit seizoen en dat we over twee jaar, in 2019, voor de titel kunnen strijden", aldus Hülkenberg.

"Natuurlijk had ik graag voor Mercedes gereden, dat wil iedereen. Maar de timing van Nico Rosberg was voor mij niet goed - ik had drie maanden daarvóór al getekend bij Renault, voor meerdere jaren. Ik wil hier iets opbouwen. Het is voor mij een enorme uitdaging. Ik wil ervoor stijden en niet het in de schoot geworpen krijgen", besloot de Duitser.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Oei, een duidelijk sneer van Hülkenberg naar Vettel en Hamilton. Wellicht ook enigszins gevoed door frustratie.

Hij blijft in het F1-veld de coureur met veel onderliggend potentieel, wat maar niet boven kan komen drijven. Daarnaast ook een sympathieke coureur die de fans aanspreekt.

0 18-03-2017 08:06:48
;