Menu
© Lotus
Nieuws

Liberty Media gaat voor traditionele Europese racecircuits

8 reacties | 2630x gelezen
14-03-2017 20:05

ozzyexowaw | ''Circuits komen en gaan, dat is al jaren het geval. Maar het is niet goed als traditionele West-Europese circuits, waar de meeste fans vandaan komen, verdwijnen uit de Formule 1.''

Bron: Bild.de

Aldus directeur Greg Maffei van Liberty Media. Hij doelt vooral op de terugkeer in 2018 van de Grand Prix van Frankrijk, waarbij een mooi circuit met een hoop Fans terugkeert op de Formule 1 Kalander. Ook maakt hij de vergelijking met de Grand Prix van Duitsland, waar dit jaar geen wedstrijd zal plaatsvinden, maar waarschijnlijk in 2018 wel weer op het circuit van Hockenheim. ''De oorsprong van de Formule 1 ligt in Frankrijk en Engeland en wij geloven er sterk in dat we de circuits in die landen, maar ook in Duitsland, op de kalender willen hebben. Het zijn altijd mooie wedstrijden om naar te kijken en dat trekt nieuwe en oude fans.

Greg heeft nog wel een goede tip voor de circuit die terug gaan komen ''We hebben hele spannende races gezien in bijvoorbeeld Mexico-Stad en Singapore. Die circuits zetten ook een goede show op rond de race en dat is iets waar de traditionele circuits in Europa van kunnen leren. We hopen daarom dan ook dat bijvoorbeeld Frankrijk dit opneemt en zich ook naast de baan van zijn beste kant kan laten zien'', aldus Maffei.

Wellicht dat het circuit van Zandvoort kan inspelen op de plannen van Liberty Media. Het gemeentebestuur en het circuit laten al onderzoeken of de terugkeer van de Formule 1 naar de duinen haalbaar is.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;