Menu
© Lotus
Nieuws

Liberty Media gaat voor traditionele Europese racecircuits

3 reacties | 1805x gelezen
14-03-2017 20:05

ozzyexowaw | ''Circuits komen en gaan, dat is al jaren het geval. Maar het is niet goed als traditionele West-Europese circuits, waar de meeste fans vandaan komen, verdwijnen uit de Formule 1.''

Bron: Bild.de

Aldus directeur Greg Maffei van Liberty Media. Hij doelt vooral op de terugkeer in 2018 van de Grand Prix van Frankrijk, waarbij een mooi circuit met een hoop Fans terugkeert op de Formule 1 Kalander. Ook maakt hij de vergelijking met de Grand Prix van Duitsland, waar dit jaar geen wedstrijd zal plaatsvinden, maar waarschijnlijk in 2018 wel weer op het circuit van Hockenheim. ''De oorsprong van de Formule 1 ligt in Frankrijk en Engeland en wij geloven er sterk in dat we de circuits in die landen, maar ook in Duitsland, op de kalender willen hebben. Het zijn altijd mooie wedstrijden om naar te kijken en dat trekt nieuwe en oude fans.

Greg heeft nog wel een goede tip voor de circuit die terug gaan komen ''We hebben hele spannende races gezien in bijvoorbeeld Mexico-Stad en Singapore. Die circuits zetten ook een goede show op rond de race en dat is iets waar de traditionele circuits in Europa van kunnen leren. We hopen daarom dan ook dat bijvoorbeeld Frankrijk dit opneemt en zich ook naast de baan van zijn beste kant kan laten zien'', aldus Maffei.

Wellicht dat het circuit van Zandvoort kan inspelen op de plannen van Liberty Media. Het gemeentebestuur en het circuit laten al onderzoeken of de terugkeer van de Formule 1 naar de duinen haalbaar is.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Diamond Member

zou het liberty ook lukken om het circuit van zolder terug te halen?

1 15-03-2017 14:11:04
F1ner
Bronze Member

Zolder is geen goed circuit , laat de f1 maar in Francorchamps blijven .

15-03-2017 19:06:29
Petertje
Junior Member

Ik ben het met F1ner eens...Laat het gewoon lekker op Spa ik kan wel wat andere circuits bedenken...Ik zou Imola/Brands Hatch/Paul Ricard/Hockenheim (of Nürburgring wat de Duitse GP ook mag zijn)/Jerez wel graag terug zien als Europese GP en op de vaste kalender (ook al mag er héééééééél wat aan gebeuren) Zandvoort en Magny Cours op de vaste kalender...Dat zou wel fijn zijn want dat Azerbeijdzjan vind ik ook maar niets...ALs het aan mij ligt is dat een Indycar circuit.
Ik vind dat overseas Phoenix of Long Beach wel weer terug mag komen.

0 15-03-2017 20:41:31
;