Menu
© Toro Rosso
Nieuws

Toro Rosso vol vertrouwen, maar wel zorgen

0 reacties | 1539x gelezen
13-03-2017 20:36

ozzyexowaw | Franz Tost, teambaas van Toro Rosso, heeft veel vertrouwen in het nieuwe seizoen, al geeft hij toe de betrouwbaarheid van de auto op dit moment nog niet optimaal is.

Bron: bbc.com/sport

Want, met name in de eerste week tijdens de testdagen in Barcelona stond de Toro Rosso veel langer in de pits dan het team gehoopt had. Het dieptepunt betrof de laatste dag van de eerste week, waarin slechts één rondje kon worden afgelegd. Een dag eerder kreeg zowel Carlos Sainz als Daniil Kvyat te maken met een probleem met de aandrijflijn en ook de dagen ervoor waren er veel problemen met de nieuwe motor van Renault. De overstap van de 2015-motoren van Ferrari naar de meest recente uitrusting van de Renault motor verloopt uiterst moeizaam, ziet ook Franz Tost.

Hoewel tijdens de laatste testdag in Barcelona 132 ronden werden afgelegd zijn er wel zorgen. "Na twee weken testen kan ik bevestigen dat de STR12, zoals de Toro Rosso heet, een snelle en competitieve auto is. De betrouwbaarheid is nog een punt van zorg, we hebben te vaak met te veel kleine mankementen te maken gehad zowel in de eerste week als in de tweede week van de testdagen." aldus Tost.

"Het goede nieuws is wel dat we weten waar de problemen vandaan komen en het is niets groots. We zijn druk aan het uitzoeken hoe we deze problemen kunnen oplossen. Ik ben vol vertrouwen dat we ze voor Australië op kunnen lossen. Ik verheug me op komend seizoen, ik reken op een interessant gevecht in de middenmoot." aldus een tevreden teambaas


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;