Menu
© Mercedes
Nieuws

Coureurs commentaar op nieuwe regels 2017 zijn zorgwekkend

3 reacties | 2473x gelezen
01-03-2017 06:00

Camiel221 | Formule 1 heeft voor 2017 drastische verandering in de reglementen meegemaakt. Dit heeft er voor gezorgd dat de auto's veel meer downforce hebben gekregen en hierdoor een stuk sneller zijn geworden, vermoedelijk 3 tot 4 seconden per ronde sneller. Alleen zit hier ook een nadeel aan vast, inhalen kan een stuk moeilijker worden.

Bron: iforsports.com

Er gingen al geruchten voor af aan het test weekend dat inhalen moeilijk kon worden door de extra downforce op de auto's. Nu er een paar dagen getest zijn geven Lewis Hamilton en Felipe Massa ook echt aan zich hier zorgen over te maken.

''Ik zat tijdens het testen achter een aantal auto's en het was moeilijk om ze te volgen'' geeft Lewis aan die overigens wel de eerste dag als snelste wist af te sluiten en de tweede dag als tweede. ''De banden slijten veel minder snel dan vorig jaar. De auto's zijn breder geworden en er is veel meer downforce, er komt veel meer vuile lucht van de auto's af en met meer turbulentie.'' voegde lewis er aan toen.
Dit alles maakt het moeilijk om de auto voor je door de bochten te volgen, wat als gevolg kan hebben dat je te veer van een auto af zit op het rechte stuk om hem in te halen.
''waarschijnlijk gaan we veel 1-stop strategieën zien in de races, omdat er minder slijtage is, minder foutjes door coureurs worden gemaakt en er minder wordt ingehaald'' sluit Lewis af.

Massa heeft aangegeven dat hij de nieuwe snellere auto's fijn vindt om in te rijden. Maar ook hij geeft aan, zich zorgen te maken over het racen dit seizoen.
''Van uit een coureurs perspectief is het een stuk fijner om in deze auto's te rijden. Voor de show kan het alleen anders uitpakken. Ik ben er zeker van dat het moeilijker wordt om in te halen. Als je nu achter een auto zit verlies je veel tijd en de auto's zijn ook groter geworden. We gaan het zien, al denk ik zelf dat inhalen moeilijker gaat worden'' sluit de Braziliaan af.

Er zal vermoedelijk nog veel over dit onderwerp gesproken worden door de coureurs en betrokkenen. Hoe erg het echt zal uitpakken zullen we pas mee maken tijdens de eerste GP van het seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Jan1947
Silver Member

Ik ben met name bang voor de kleinere straatcircuits als Monaco. Als je daar met zo'n nieuwe auto midden op de baan gaat rijden is er aan beide kanten onvoldoende ruimte om te passeren. Kortom, ongeacht hoe hard (of hoe langzaam, maakt niet uit|) de voorste wagen rijdt: niemand kan er langs!!!
Wordt dus een corso ipv een race.

1 01-03-2017 09:00:09
Camiel221
Nieuwspress

daar zat ik inderdaad ook al aan te denken, laten we hopen dat het allemaal minder erg uitpakt als sommige nu denken

01-03-2017 21:18:09
Nafta
Senior Member

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/7f/21/7e/7f217e83642e6962a9668205313ff7a4.jpg

Graag een optie voor het forum om een linkje te plaatsen...

0 01-03-2017 12:32:34
;