Menu
© Mercedes
Nieuws

Wolff maakt zich niet druk om dreigend protest om voorwielophanging

0 reacties | 1849x gelezen
23-02-2017 15:54

EvDelft | Toto Wolff, de teambaas en mede-eigenaar van het Formule 1-team van Mercedes, zegt zich niet druk te maken over een dreigend protest tegen de voorwielophanging tijdens de Grote Prijs van Australië.

Bron: MotorSport.com

Sinds Ferrari enige tijd geleden de hydraulische voorwielophanging van Mercedes en Red Bull aan de kaak stelde, wordt er veel gediscussieerd in de Formule 1 over dat onderwerp. De sport is het er nog steeds niet over eens of het wel of niet is toegestaan. Echter, voorafgaand aan de komende test op 27 februari, zal de FIA er nader naar kijken.

Één scenario, zoals technisch directeur Andy Green van Force India laat weten, is dat Ferrari een definitief antwoord krijgt op haar vraag of zij tegen het gebruik van de voorwielhophanging in beroep kan gaan in Melbourne.

Voor Mercedes, die één van de twee teams is die wat de ophanging betreft de grens van de reglementen opzoekt, zou een verbod ervan een grote kopzorg betekenen voor de rest van het seizoen.

Maar Toto Wolff, die bij de onthulling op Silverstone vandaag van de W08 aanwezig was, zei dat hij zich totaal geen zorgen maakt: "Er zijn gesprekken geweest met de Technische Werkgroep over de ophangingen en de legaliteit ervan. Wat Mercedes betreft hebben wij er alle vertrouwen in. We weten wat de reglementen inhouden en wat we wel en niet kunnen doen. Ik denk dat het gewoon niet meer is dan het gebruikelijke rondschoppen voorafgaand aan het seizoen. We maken ons geen zorgen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;