Menu
© Sky Sports
Nieuws

Herbert: "Ik had hetzelfde gedaan als Rosberg"

6 reacties | 2600x gelezen
18-02-2017 16:39

EvDelft | Johnny Herbert, oud-Formule 1-coureur en verslaggever van de sport voor Sky Sports, laat weten dat hij waarschijnlijk hetzelfde had gedaan als Nico Rosberg, en na zijn titel zijn helm aan de wilgen had gehangen.

Bron: F1i.com

Herbert wist drie keer een Formule 1-race te winnen en hij is één van de weinigen die heeft laten weten niet geschokt te zijn door de plotselinge aankondiging van Nico Rosberg, 5 dagen na het behalen van zijn eerste wereldtitel, om zijn carrière te beëindigen.

Herbert: "Ik was niet zo geschokt als veel anderen. Ik heb het natuurlijk nooit meegemaakt, maar ik denk dat ik hetzelfde had gedaan. Mijn doel is altijd geweest de wereldtitel te winnen, en ik kan me voorstellen dat ik daarna ook gestopt zou zijn."

Velen hebben hun mening gegeven over de redenen welke Rosberg niet gegeven heeft om zijn titel in 2017 te verdedigen. Herbert denkt dat het te maken heeft met mentale uitputting: "Het meest opvallend in mijn ogen - ik weet niet meer of het direct na de race was of op het podium - was hoe afgepeigerd Nico eruit zag, zowel mentaal als psychisch. Soms waren we wat te kritisch als hij een race won, omdat we de emoties niet zagen, maar het was geweldig te zien hoe hij zijn doel behaalde."

Hoewel Herbert denkt dat Rosberg wel weer gaat racen in de toekomst, verwacht hij geen terugkeer in de Formule 1: "Ik denk dat hij nu eerst wat tijd met zijn gezin gaat doorbrengen. Over een paar jaar wil hij dan misschien op Le Mans gaan rijden, of in het DTM. Maar in de Formule 1 zie ik hem niet terugkeren."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;