Menu
© F1i.com
Nieuws

In memoriam: Jean Behra

5 reacties | 2105x gelezen
16-02-2017 13:38

EvDelft | Je hebt een goed geheugen nodig om Jean Behra nog voor de geest te halen. Hij werd vandaag 97 jaar geleden geboren, in 1921. De rijzende ster reed in 52 Formule 1-races voor het wereldkampioenschap met auto's van Gordini, Maserati, BRM, Ferrari en Porsche. Hierboven wordt hij getoond tijdens de Grote Prijs van Duitsland, 1953, in een Gordini.

Bron: F1i.com

Behra was drievoudig Frans motorfiets kampioen voordat hij naar de Formule 1 overstapte. Negen maal wist hij op het podium te komen, echter nooit op het hoogste schavot. Hij is wellicht de snelste Formule 1-coureur die nooit een overwinning wist te behalen.

Één van de zaken waarom Behra het meest bekend is, is de reden waarom hij ontslagen werd bij Ferrari, in 1959. Dat gebeurde nadat hij zijn teambaas Romolo Tavoni geslagen had. Tragisch genoeg kwam de Fransman een maand later om het leven in een sportwagenrace toen hij op 1 augustus 1959 verongelukte met zijn Porsche RSK op de AVUS-ring. Hij werd uit zijn auto geslingerd, raakte een vlaggenmast met zijn hoofd en liep daardoor een fatale schedelbreuk op.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;