Menu
©
Nieuws

James Allison naar Mercedes

2 reacties | 1590x gelezen
16-02-2017 12:02

EvDelft | Het Formule 1-team van Mercedes heeft laten weten dat voormalig technisch directeur van Ferrari, James Allison, het Duitse team zal komen versterken met ingang van 1 maart dit jaar.

Bron: PitPass.com

Allison wist zowel met Renault als met Ferrari wereldkampioenschappen te winnen terwijl hij een leidende rol had aldaar. Hij zal de nieuw gecreƫerde rol van technisch directeur gaan vervullen in Brackley en de technische afdeling gaan leiden. Hij zal direct aan Toto Wolff rapporteren, die de algehele verantwoordelijkheid heeft over het team. De aankondiging volgt na enkele maanden van speculaties welke begonnen toen Allison door Ferrari aan de kant was gezet. De Engelsman werd vrijwel direct gelinkt aan Mercedes en Renault. De bekendmaking van vandaag komt ongeveer een maand nadat Mercedes Paddy Lowe aan Williams kwijtraakte.

Allison: "Ik ben heel blij dat ik weer aan het werk kan gaan, na een afwezigheid uit de sport. Het is een geweldig privilege dat ik het vertrouwen krijg van een team dat het al zo geweldig goed gedaan heeft in de afgelopen drie jaren. Ik kijk heel erg uit naar het helpen van Mercedes om nog sterker te worden in de komende jaren."

Ook Toto Wolff was erg te spreken over de nieuwe aanwinst: "Ik ben blij dat we James in het team kunnen verwelkomen en we kijken uit naar een vruchtbare samenwerking. Het was niet eenvoudig de juiste persoon te vinden om onze ervaren groep engineers te komen versterken, gezien de hoeveelheid talent die we hier hebben rondlopen. James is erg goed. Ik denk dat we de perfecte man gevonden hebben voor ons team."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Locodice
Member

jaa moet je hier blij mee zijn? ik zou zeggen van wel, wetende dat lowe naar williams is. echter schat ik dhr lowe wel hoger in als deze beste man.

0 16-02-2017 19:09:21
Misjab
Gold Member

Zegt ook wel wat over ferrari. Die hebben deze man laten gaan en nu wil het beste team hem graag hebben in deze belangrijke rol. Gaat duidlijk iets niet heel goed bij Ferrari..

0 17-02-2017 14:38:18
;