Menu
© Mercedes
Nieuws

Bottas gaat niet voor 'tweede plaats'

3 reacties | 1118x gelezen
15-02-2017 19:23

EvDelft | Valtteri Bottas heeft de berichten dat hij een nieuwe manager moet vinden voordat hij bij Mercedes tekende, bevestigd.

Bron: GrandPrix.com

Sinds Bottas in 2013 bij Williams is gaan rijden, was Toto Wolff zijn manager. Maar nu hij voor Mercedes is gaan rijden, is dat niet meer zo, waardoor Wolff dus alleen nog maar de teambaas is van Bottas. De Fin liet weten aan de Stuttgarter Nachrichten: "Hij is nu mijn baas, maar we zijn nog steeds vrienden."

Echter, hij twijfelt of die vriendschap hem helpt: "Ik ben niet aangenomen omdat ik zo vriendelijk ben. Ik moet wel resultaten boeken en het beste uit de auto halen."

En hij moet dat doen als teamgenoot van Lewis Hamilton, die drievoudig wereldkampioen is en wiens vader hem onlangs een 'carrière moordenaar' heeft genoemd. Bottas heeft echter 'geen probleem' met Hamilton maar ziet het als 'een grote kans': "Het ligt niet in mijn aard om tweede te worden."

"Het is een grote kans om mezelf te bewijzen. Ik kan snelle auto's rijden en dat verandert niet over één nacht. Daardoor zal dit jaar mij echt niet de kop kosten. Ik geloof in mijzelf. Ik kijk uit naar een mooie strijd tussen Lewis en mezelf en ik wil hem graag beter leren kennen, zowel als mens als als teamgenoot", besloot de 27 jaar oude Fin.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Als Rosberg wk kan worden en Hamilton achter zich kan laten, dan kan Bottas dat ook. Simple as that. Ik wens Hamilton alvast veel sterkte.

0 16-02-2017 14:25:45
paapmans
Bronze Member

nee waarschijnlijk voor de vierde plek.
mag ook nog voor de derde plek als hij lewis mag verslaan van mercedes.
al schat ik lewis hoger in als coureur, niet als persoon.
want op plek 1 en 2 staan de red bulls.
of komt het door mijn oranje bril

0 16-02-2017 20:47:36
arts3
Bronze Member

Bottas was bij de start vaak beter weg met zijn Williams dan de Mercedessen,maar dat bleek aan het starthulpsysteem te liggen.Toen dat verboden werd zagen we de Williams niet meer terug in de voorste regionen.Wel bij de kwalificatie's daar was Bottas erg snel.

0 17-02-2017 11:54:11
;