Menu
© Pirelli
Nieuws

Honda heeft een risico genomen door de motor opnieuw te ontwerpen

2 reacties | 1839x gelezen
14-02-2017 12:54

EvDelft | De baas van Honda Motorsport, Yusuke Hasegawa, heeft laten weten dat zij een risico hebben genomen door de motor opnieuw te ontwerpen. Na een miserabel 2015 werd er vorig jaar een flinke stap voorwaarts gedaan, maar McLaren kon nog altijd geen potten breken en was nog altijd de inferieure motor ten opzichte van Mercedes, Renault en Ferrari.

Bron: AutoSport.com

Honda wil graag het verschil verkleinen en heeft om die reden een nieuwe motor ontwikkeld, aldus Hasegawa.

"Het concept is totaal anders. Het is een groot risico, want we weten niet veel over de nieuwe motor. We weten dat het een sterkere motor is maar het grootste risico is of we dat potentieel dit jaar ook kunnen laten zien", aldus de Japanner.

Tim Goss, de technisch directeur van McLaren, liet vorige maand weten dat Honda een complete herziening had doorgevoerd van de krachtbron. Het bedrijf had die mogelijkheid omdat het gehate tokensysteem is komen te vervallen. De motor is gebaseerd op een vernieuwde architectuur en een nieuwe opzet om zo de prestaties te verbeteren, met in het achterhoofd de geleerde lessen van 2015 en 2016.

Hasegawa liet weten dat de verbrandingsmotor nog altijd het belangrijkste is waar Honda zich op richt, waarbij de rest van de krachtbron wordt mee-ontwikkeld met de V6: "We moeten ons concentreren op de verbrandingsmotor. Als we die kunnen verbeteren, kunnen we de energie uit de uitlaten ook beter benutten, waardoor we de turbo beter kunnen gebruiken. We moeten nog wat tests doen en ongetwijfeld zullen we nog tegen problemen aanlopen. Ik hoop dat we een goede kennis hebben van wat we hebben gedaan, maar het is niet makkelijk al deze elementen en kennis samen te voegen tot een goede krachtbron."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Rolograaf
Rookie

Ja een groot risico, mogelijk gemaakt door nieuwe 2017 regelgeving en erkenning dat ze er helemaal naast zaten met vorige filosofie. Bovendien steun van een bedrijf die kort daarvoor met de juiste adviezen een andere F1 motor een stuk sneller had gemaakt ...

1 14-02-2017 17:59:08
bvonk
Moderator

Het tokensysteem gaat weg maar aan de motors zelfs veranderen de regels niet.

Er compleet naast is lastig te zeggen, ze hebben in 2016 grote stappen gemaakt maar de rest heeft nu eenmaal meer ervaring en dus een voorsprong.

14-02-2017 23:29:56
;