Menu
© Toro Rosso
Nieuws

Tost: "FIA moet Mercedes verbieden motor te verbeteren"

6 reacties | 1611x gelezen
09-02-2017 16:22

EvDelft | Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso (hier rechts op de foto), is van mening dat de eigenaren van de Formule 1 het Mercedes zouden moeten verbieden hun motor verder te ontwikkelen, om zo de rest van de motorleveranciers een kans te geven in te lopen.

Bron: EuroSport.co.uk

Sinds 2014, toen de hybride V6 turbomotoren ingevoerd werden, is de motor van Mercedes de dominante, met echter een steeds kleiner wordende voorsprong op Ferrari, Renault en Honda. Als deel van een overeenkomst tussen de leveranciers en de FIA mogen sommige elementen van de motoren niet ontwikkeld worden in 2017, om zo de prestaties nog enigszins in de hand te houden.

In 2018 worden de restricties nog zwaarder. Bijvoorbeeld het minimum vastgestelde gewicht van het totale Energie Regeneratie Systeem is hoger dan dat wat de fabrikanten hebben weten te realiseren, zodat zelfs de beste geen voordeel heeft. En hoewel de andere motorfabrikanten gestaag vooruitgang boeken ten opzichte van Mercedes, is Tost van mening dat er meer extreme maatregelen getroffen moeten worden om meer homogeniteit te creëren tussen de verschillende motoren in de Formule 1.

Tost: "Ik hoop dat vroeger of later de motoren gelijk zullen zijn aan elkaar, want dat is nu duidelijk niet het geval. We hebben Red Bull, Mercedes en Ferrari nodig om te strijden voor de wereldtitel. Minstens. Als de motoren zo verschillend blijven, dan zou de FIA stappen moeten ondernemen om daar wat aan te doen."

"Persoonlijk zou ik Mercedes verbieden hun motoren te verbeteren, zodat de anderen kunnen inlopen. Daarna zou ik een totaal ontwikkelingsverbod opleggen. Ik zou de ontwikkeling aan de accu's vrij laten omdat dat iets voor de toekomst is. Bovendien is het belangrijk voor de fabrikanten", aldus de teambaas.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

F1ner
Bronze Member

Of renault moet harder werken .

0 09-02-2017 18:56:00
paapmans
Bronze Member

goed idee moet de fia gelijk red bull en torro rosso verbieden om hun auto te verbeteren.
kun me niet voorstellen dat hij het echt zo gezegt heeft.
het zal wel uit zijn verband zijn getrokken

0 09-02-2017 20:13:16
Gallardo
Hoofdredacteur

Ik vind het ook jammer als ook dit seizoen zou blijken dat Mercedes weer de sterkste krachtbron heeft en hierdoor alle anderen er achteraan hobbelen. Maar eigenlijk betekend dit dat Mercedes haar werk prima gedaan heeft en de anderen net weer niet.

De motor van Mercedes bevriezen voor ontwikkeling is niet de juiste manier lijkt mij.

0 09-02-2017 20:23:16
f1stevie
Silver Member

wat een belachelijke redenering is dit....Mercedes geeft het werk goed gedaan en zouden ze in mij ogen bestraft worden omdat ze te snel zijn, het zijn de andere team die moeten zorgen dat ze beter hub best doen om het verschil te beperken of weg te werken, ze hebben allemaal de 1.6 motor doe er wat meer ipv over zulke dingen te denken

0 10-02-2017 09:01:11
arts3
Bronze Member

De 1.6 l 6 cyl.motoren,die op zich constructief prima motoren zijn met een natuutlijke balans zullen nu wel uitontwikkeld zijn.
De verschillen zitten hem nu in de turbo's ,ers,elcctromotor etc.
Honda heeft wat betreft de turbo's de meeste ervaring,dus om Mercedes nou beperkingen op te leggen,niet doen.

0 10-02-2017 11:58:38
Sicko
Gold Member

Mocht Tost dit werkelijk gezegd hebben, dan zou het voor hem over-en-uit moeten zijn in de F1. Het is werkelijk bespottelijk om zoiets überhaupt te denken, laat staan openlijk te ventileren.

0 11-02-2017 10:58:40
;