Menu
© Mercedes
Nieuws

Lauda: “Twee dingen moeten Bottas helpen”

1 reactie | 2164x gelezen
09-02-2017 08:49

EvDelft | Niki Lauda hoopt verwacht dat Valtteri Bottas zich snel aanpast aan het leven bij Mercedes en hij is van mening dat de reglementswijzigingen daarbij in het voordeel werken van de Fin.

Bron: ESPN.co.uk

Bottas verving scheidend wereldkampioen Nico Rosberg en zal dit jaar de teamgenoot zijn van Lewis Hamilton. De nieuwe auto's voor 2017 betekenen dat alle coureurs moeten wennen aan de nieuwe reglementen en Lauda denkt dan ook dat het zal helpen om Bottas te laten wennen.

Lauda: “Hij heeft niet veel tijd om te wennen, maar alles is voor hem net zo nieuw als het voor ons is. Gelukkig heeft Bottas twee voordelen. Ten eerste komt hij binnen bij een topteam, wat betekent dat het allemaal makkelijker gaat. Ten tweede hebben we volledig nieuwe auto's dit seizoen. Ook Lewis kent de nieuwe auto niet, dus hij heeft daar geen voordeel bij ten opzichte van Bottas.”

“Beide coureurs kunnen de auto ontwikkelen van het begin, en ontwikkelen op een manier die hen bevalt. Na vier races weten we hoe goed Valtteri is ten opzichte van Lewis”, aldus Lauda.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

f1stevie
Silver Member

dit kan mss helpen, je moet er toch ook rekening meer houden dat bottas in een volledig nieuw team terecht komt, andere mensen, andere bazen en dus andere regels, maar ik zie bottas wel in staat om zicht vlug aan te passen, ik heb er gewoon wat problemen meer, dat ik denk dat bottas na een jaar zijn valiezen ga mogen pakken hoe snel en hoe goed hij ook rijd, en staan een hoop blaffende honden aan de deur van Mercedes en dat is de zwaarste druk voor Bottas

0 09-02-2017 10:59:25
;