Menu
© Pirelli
Nieuws

Zander wil grote stap voorwaarts zien bij Sauber

2 reacties | 1421x gelezen
08-02-2017 19:54

EvDelft | Jörg Zander, de nieuwe technisch directeur bij Sauber, wil dat het team 'een duidelijke stap voorwaarts maakt' in 2017, na een zeer teleurstellend 2016 waarin het team ter nauwer nood aan de elfde plek in het kampioenschap voor constructeurs wist te ontsnappen.

Bron: ReadMotorSport.com

Na een zware periode voor het team uit Hinwil wil Zander Sauber weer naar het middenveld tillen. Het team probeert na in 2016 bijna failliet te zijn gegaan weer voet aan de grond te krijgen.

Zander: “Ik wil een duidelijke verbetering zien ten opzichte van vorig jaar. Iedereen in Hinwil wil dat. Ons doel is het ons vestigen in het middenveld. In tegenstelling tot vorig jaar, zullen we het hele seizoen de auto blijven ontwikkelen. We moeten echter ook realistisch blijven want we hebben een grote stap te zetten. De C36 ligt op schema en we hebben er een goed gevoel bij. 2017 zal voor ons een belangrijk jaar zijn.”

Zander liet weten dat hij zo snel als mogelijk zal beginnen aan de auto voor 2018, maar niet zonder dat de auto voor het komende seizoen stabiel ontwikkeld kan worden. Sauber zou ook een nieuwe motorleverancier zoeken voor het jaar hierna, wat betekent dat de nieuwe auto voor 2018 er anders uit zal komen te zien dan de C36.

Zander: “Samen met mijn technische team zal ik zo snel mogelijk beginnen met de auto voor 2018. Echter, niet al te snel, want we willen een grondige analyse hebben over waar we staan aan het begin van 2017. Ik wil een goed georganiseerd team hebben met betrokken en gemotiveerd personeel. We willen af en toe voor een verrassing kunnen zorgen. Van wat ik gezien heb, ben ik erg optimistisch voor de lange termijn.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Doelstellingen zetten is goed, maar blijf wel een beetje realistisch.... sauber gaat gewoon het hele jaar achteraan rijden, en kunnen het als succes zien als ze af en toe een gevechtje met een achtergebleven renault of zo kunnen aangaan. Ze liepen verleden jaar al een straat achter met manor, nu manor weg is, zijnze het enige achterhoede team geworden, die ook nog eens als enige met een 2016 auto gaan rijden. Alle andere teams hebben grotere budgetten en maken waarschijnlijk grotere stappen. Iik zie evht williams, TR, FI afzakken naar een niveau van sauber, kan gewoon niet. Enige team waar ik ook weinig van verwacht is renault, dat schijnt een goede puinhoop te zijn, maar zelfs daar gaat sauber moeilijk bij in de buurt komen.

Nee, gaat in mijn ogen een heel eenzaam jaar worden voor sauber daar alleen achterin

0 09-02-2017 05:22:54
Gallardo
Hoofdredacteur

Met motoren van vorig jaar zal dat niet gaan gebeuren, de Saubers reden in 2016 al bijna altijd in de achterhoede en dat was met up-to-date motoren.

0 09-02-2017 08:17:20
;