Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari raakt 'voordeeltje' van 100 miljoen kwijt

5 reacties | 2579x gelezen
25-01-2017 09:12

EvDelft | Liberty Media overweegt ernstig het prijzengeld opnieuw te verdelen. Daarbij wordt ook serieus gedacht aan het schrappen van de $ 100 miljoen die Ferrari standaard krijgt toebedeeld.

Bron: Crash.net

Volgens verschillende berichten s het plan de manier waarop het prijzengeld wordt verdeeld te herzien, zodat de verdeling meer gelijk is. Hiermee hoopt Liberty de kleinere teams tegemoet te komen zodat die meer budget hebben, wat uiteindelijk het spektakel op de baan ten goede moet komen.

Onder de huidige regels krijgt Ferrari jaarlijks een bedrag van $ 100 miljoen alleen al omdat ze meedoen: uit loyaliteit omdat zij al meestrijden sinds 1950. Achterhoede teams Manor en Sauber krijgen samen minder dan de helft van dat bedrag.

Greg Maffei, de CEO van Liberty, legt uit: "Als je Ferrari bent, krijg je enorme hoeveelheden sponsorgeld direct binnen. Dat heeft een enorme impact op mogelijk geweldige races. Dus we denken erover de uitbetalingen gelijkelijk te verdelen. Daardoor is er meer balans en meer eerlijkheid. Ferrari zal haar sponsorgeld niet verliezen, dus er blijft een beetje geven en nemen."

Er wordt ook gefluisterd dat Liberty overweegt het controversiële budgetplafond in te voeren. Er zijn zelf geruchten dat dat vóór de komende Kerst gaat gebeuren.

Een anonieme bron vertelde: "Het is niet logisch dat sommige teams een budget hebben van bijna $ 400 miljoen. Dat geld helpt de fans niet. Het wordt verspild aan technologie. Het is niet logisch en het creëert twee verschillende klassen binnen de Formule 1 vanwege het verschil in budget. Je zou de kleinere teams een kans moeten geven te kunnen winnen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

f1stevie
Silver Member

dit zou een goede stap zijn om mee te beginnen, iedere team gelijk voor de wed wat startgeld betreft het is niet logische dat een team uit de achterhoede moet scharren om te kunnen starten en dat Ferrari 100 milj zomaar in de handen word gelegd .... een platform is natuurlijk heel moeilijk te controleren...

0 25-01-2017 11:42:00
Gallardo
Hoofdredacteur

En terecht, waarom zou Ferrari eigenlijk 100 miljoen voordeel moeten hebben ten opzichte van de andere teams.

0 25-01-2017 11:42:45
cmek1
Rookie

Ik vind het een goed plan
Elk team krijgt een vast start geld een de rest kunnen je verdienen met de wedstrijd punten

0 25-01-2017 17:23:11
paapmans
Bronze Member

er staat in het stuk helemaal niet dat ze het voordeel kwijt raken.
alleen dat het overwogen word,en we denken er over.
het is natuurlijk al jaren absurd dat ferrari dat voordeel krijgt.
een soort van competitie vervalsing.
en met die 100 miljoen extra al jaren geen snelle auto kunnen bouwen.

0 25-01-2017 17:59:10
Misjab
Gold Member

En tercht, en williams mclaren en RB ook.... gewoon de helft gelijk verdelen over de teams en de rest obv prestaties (zonder belachelijke verschillen tussen laatste en eennalaatste plek)

0 26-01-2017 06:07:00
;