Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes heeft een wensenlijstje met 3 namen

7 reacties | 3979x gelezen
11-12-2016 11:05

EvDelft | In navolging van het nieuws van Nico Rosberg dat hij zijn helm aan de wilgen hangt, staan de krantenkoppen vol met geruchten wie zijn vervanger wordt. De meest genoemde naam is die van Fernando Alonso.

Bron: PaddockTalk.com

De manager van Alonso, Flavio Briatore, liet weten: "Men denkt altijd aan Fernando als een plekje vrijkomt bij een topteam. Maar we hebben een contract en ik zal dat respecteren." Alonso heeft inderdaad een contract voor 2017 bij McLaren.

Marc Surer, voormalig Formule 1-coureur, liet weten: "Alonso heeft misschien wel een clausule in zijn contract waardoor hij weg kan bij McLaren als Mercedes belt. Maar het management laat nu weten dat Alonso niet weggaat uit Woking. Dat zal dan wel zo zijn."

Niki Lauda echoode van de week wat Toto Wolff eerder ook al zei: "Mercedes gaat geen contracten openbreken." Sterker nog: een bron binnen het team liet vrijdag aan de Spaanse krant Marca weten dat ondanks hevige speculaties, het stoeltje naar Pascal Wehrlein gaat: "Het is een specifiek verzoek van Lewis Hamilton, die de komst van een andere topcoureur boycot."

Echter, voordat de anonieme bron bij Mercedes dat zei, liet Toto Wolff al weten dat hij geen boodschap heeft aan wat Hamilton ervan vindt. Hij liet aan de Zwitserse krant Blick weten dat hij daar het laatste woord in heeft. "We hebben drie namen op onze lijst staan. Als Nico het ons eerder had verteld, had het nu makkelijker geweest, maar misschien moeten we maar een moedige beslissing nemen", aldus Wolff.

Roger Benoît, de Zwitserse veteraan in journalistiek, beweert dat hij weet wie de drie coureurs zijn waar Wolff het over heeft: Pascal Wehlein, Fernando Alonso en Valtteri Bottas. Wolff is de manager van Bottas, hoewel ook die onder contract staat, en wel bij Williams.

Wolff: "We willen geen problemen veroorzaken bij andere teams. Ons plan was in eerste instantie Pascal bij Sauber te laten rijden voor één of twee jaar, om zich zo verder te ontwikkelen. Sauber zal in 2017 veel beter zijn dan ze dit jaar waren."

Er zijn verschillende interpretaties mogelijk van de woorden van Wolff. Één ervan is dat de jonge Duitser in 2017 als noodoplossing in de Mercedes wordt gezet voor 2017, voor slechts één seizoen.

Wolff: "Het is belangrijk dat de tweede coureur het team kan helpen de auto te ontwikkelen. Nico was daar heel erg goed in."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;