Menu
© Pirelli
Nieuws

Wolff wil liever dat Wehrlein eerst in het middenveld opereert

5 reacties | 1778x gelezen
10-12-2016 12:58

EvDelft | Terwijl Toto Wolff not steeds de opties doorneemt over wie de teamgenoot van Lewis Hamilton moet worden in 2017, laat hij weten dat in zijn ideale wereld Pascal Wehrlein eerst een jaar of twee in het middenveld rondrijdt.

Bron: F1i.com

De 22 jaar oude Duitser racete voor Manor dit seizoen maar lijkt de meest redelijke optie te zijn voor Mercedes in 2017. Alle topcoureurs zijn namelijk niet beschikbaar.

"Ik zou het liefste hebben dat Wehrlein één of twee jaar in het middenveld doorbrengt, dat zou beter zijn voor hem. Maar ik moet een goed compromis vinden en wellicht, nu Nico een moedige beslissing heeft genomen, moeten wij dat ook maar doen", aldus de Oostenrijker.

Het feit dat Wehrlein door Force India over het hoofd werd gezien en dat in plaats daarvan zijn teamgenoot naar Silverstone ging, werd door iedereen, inclusief de Duitser, als een tegenslag gezien. Maar het kan wel eens een vermomde zegen zijn geweest, als Mercedes besluit hem naast Lewis te laten rijden volgend jaar.

Bovendien zit Wehrlein in het ontwikkelingsprogramma van Mercedes. Mocht Mercedes weigeren een coureur uit hun eigen programma in hun eigen auto's te zetten, wat heeft dat ontwikkelingsprogramma nog voor zin?

Verder liet Wolff weten de contracten van de huidige coureurs te respecteren, hoewel in sommige gevallen onderhandelingen mogelijk zijn. Wolff: "We respecteren de contracten die coureurs met andere teams hebben. We willen niet dat onze coureurs weglopen wanneer ze een betere aanbieding krijgen. Daarom heb je een contract, en dat respecteren wij. Natuurlijk is het altijd mogelijk een compromis te sluiten met een ander team. Dat sluit ik niet uit."

Zit Wolff te denken aan Williams en Valtteri Bottas?


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Beetje meer lef zou Mercedes sieren. Met Wehrlein hebben ze "voor weinig" een wk-in spé in de auto zitten.

Wehrlein is de jongste DTM-kampioen uit de geschiedenis en zo'n talent kan prima in een F1-Mercedes excelleren. Het heeft totaal geen nut om hem nog een jaar in het middenveld te laten opereren. Hij heeft in de Manor al grote dingen laten zien.

0 10-12-2016 13:21:50
maus_weed
Member

Dit zou dan betekenen dat er een oude rot in de merc gaat rijden dan tog mischien alonso?

0 10-12-2016 16:17:43
f1stevie
Silver Member

mocht ik iets te zeggen bij Mercedes kies ik niet voor een jong talent -.... dar zou in eerste plaats heel geld kosten want k verwacht niet dat hij meteen bij de top rijd en zo verliezen ze kostelijke punten en punten brengen het meeste geld op voor de teams, daarnaast moet LH iemand naast hem hebben die concurrentie kan bieden, als hij geen moeite moet doen om zijn teammaat achter zich moeten houden , kan de scherpte wel eens verdwijn ij LH.... dus mij suggestie zou zijn neem een ervaren rijder koop een contract af als jullie willen mee bengelen voor de hoogste podium ... Allonso , Bottas, Ricciardo en ik zie Sainz ook wel zitten

0 11-12-2016 10:45:30

Persoonlijk meen ik hierin te lezen dat Wehrlein toch de man gaat worden...

"Ik zou liever" betekent in mijn ogen "maar ik heb geen keus". Met andere woorden: zou Wolff hier tussen de regels door zeggen dat er volgend jaar een '94' op een Mercedes staat?

1 11-12-2016 20:12:52
Geeke
Gold Member


EvDelft schreef:
Persoonlijk meen ik hierin te lezen dat Wehrlein toch de man gaat worden...

"Ik zou liever" betekent in mijn ogen "maar ik heb geen keus". Met andere woorden: zou Wolff hier tussen de regels door zeggen dat er volgend jaar een '94' op een Mercedes staat?

Nóg zit hij niet in het middenveld met 1 puntje. M.a.w. het "zou" kan ook slaan op de wens dat hij daar nog eerst moet komen.. Ik denk niet dat ze hem gaan kiezen, zeer succesvol in andere klasses maar in de F1 nog weinig getoond. Bottas lijkt me dan toch een veiligere keuze als ze toch voor een echte tweede rijder gaan.

12-12-2016 17:59:00
;