Menu
© Pirelli
Nieuws

Wolff wil liever dat Wehrlein eerst in het middenveld opereert

10 reacties | 2686x gelezen
10-12-2016 12:58

EvDelft | Terwijl Toto Wolff not steeds de opties doorneemt over wie de teamgenoot van Lewis Hamilton moet worden in 2017, laat hij weten dat in zijn ideale wereld Pascal Wehrlein eerst een jaar of twee in het middenveld rondrijdt.

Bron: F1i.com

De 22 jaar oude Duitser racete voor Manor dit seizoen maar lijkt de meest redelijke optie te zijn voor Mercedes in 2017. Alle topcoureurs zijn namelijk niet beschikbaar.

"Ik zou het liefste hebben dat Wehrlein één of twee jaar in het middenveld doorbrengt, dat zou beter zijn voor hem. Maar ik moet een goed compromis vinden en wellicht, nu Nico een moedige beslissing heeft genomen, moeten wij dat ook maar doen", aldus de Oostenrijker.

Het feit dat Wehrlein door Force India over het hoofd werd gezien en dat in plaats daarvan zijn teamgenoot naar Silverstone ging, werd door iedereen, inclusief de Duitser, als een tegenslag gezien. Maar het kan wel eens een vermomde zegen zijn geweest, als Mercedes besluit hem naast Lewis te laten rijden volgend jaar.

Bovendien zit Wehrlein in het ontwikkelingsprogramma van Mercedes. Mocht Mercedes weigeren een coureur uit hun eigen programma in hun eigen auto's te zetten, wat heeft dat ontwikkelingsprogramma nog voor zin?

Verder liet Wolff weten de contracten van de huidige coureurs te respecteren, hoewel in sommige gevallen onderhandelingen mogelijk zijn. Wolff: "We respecteren de contracten die coureurs met andere teams hebben. We willen niet dat onze coureurs weglopen wanneer ze een betere aanbieding krijgen. Daarom heb je een contract, en dat respecteren wij. Natuurlijk is het altijd mogelijk een compromis te sluiten met een ander team. Dat sluit ik niet uit."

Zit Wolff te denken aan Williams en Valtteri Bottas?


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;