Menu
© Pirelli
Nieuws

Wehrlein wil graag de plek van Rosberg overnemen

6 reacties | 2162x gelezen
05-12-2016 16:18

EvDelft | Ondanks dat Pascal Wehrlein pas één seizoen achter de rug heeft, zegt hij dat hij er 'klaar' voor is het tweede stoeltje bij Mercedes in te nemen.

Bron: Pascal Wehrlein, GP Oostenrijk, Toto Wolff, Mercedes, 2015, 2016, 2017

De jongeling van Mercedes won in 2015 als jongste coureur ooit de titel bij de DTM en kreeg van Mercedes een plekje bij Manor voor 2016. Hij wist het enige punt van het team te scoren, in Oostenrijk, en wist enkele keren in de tweede kwalificatie terecht te komen. Wehrlein heeft ook veel getest voor Mercedes met de specificatie voor het komende seizoen, voor de banden van Pirelli.

Wehrlein: "Één seizoen in de Formule 1 is niet veel, maar ik heb er vertrouwen in dat ik het aankan. Ik weet zeker dat de telefoon van Toto roodgloeiend staat na afgelopen vrijdag. Ik heb meer dan wie ook getest met de banden voor 2017, en ik denk dat mijn ervaring daarin heel belangrijk is."

Tevens laat Wehrlein weten dat het feit dat hij na de DTM zich heel snel aan de Formule 1 wist aan te passen, ook niet over het hoofd gezien mag worden: "Het was een geweldig jaar voor mij. Ik had veel goede momenten. Verschillende keren wist ik in de tweede kwalificatiesessie terecht te komen en in Oostenrijk wist ik in de punten te rijden. Na drie jaar in de DTM en dan terug in de éénzitters, ik had veel te leren."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;