Menu
© Pirelli
Nieuws

"Hamilton kan ontslag krijgen voor gedrag in Abu Dhabi"

4 reacties | 2378x gelezen
28-11-2016 18:00

EvDelft | Lewis Hamilton kan, volgens de Britse nationale kranten, een schorsing of zelfs ontslag tegemoet zien voor zijn rebellie tijdens de Grote Prijs van Abu Dhabi.

Bron: SkySport.com

Hamilton negeerde herhaaldelijk de opdracht van zijn team tijdens de Grote Prijs van Abu Dhabi om harder te rijden, toen hij probeerde zijn teamgenoot Nico Rosberg op te houden zodat hij ingehaald zou kunnen worden door andere coureurs - uiteindelijk bleek zijn tactiek niet te werken en pakte Rosberg de titel.

De instructies van Paddy Lowe aan Hamilton was dat hij de overwinning zou kunnen verspelen tenzij hij zijn snelheid zou verhogen. Deze discussie is de nieuwste en sterkste escalatie bij het team van Mercedes. Lewis werd drie keer verteld het gaspedaal verder in te trappen, en drie keer negeerde hij de opdracht. Teambaas Toto Wolff vergeleek het gedrag van Hamilton na afloop van de race met 'anarchie' en liet weten dat hij er sterk over nadenkt zijn coureur te straffen.

Hoewel Lewis een contract heeft tot en met 2018, zou dat volgens de Britse kranten niet veel uitmaken. Die schreeuwden moord en brand.
De Daily Mirror kopte: "Lewis kan ontslag tegemoet zien nadat hij werd beschuldigd van anarchie in Abu Dhabi."
De Daily Mail schreef: "Lewis Hamilton riskeert zijn contract van £ 30.000.000 bij Mercedes nadat hij herhaaldelijk zijn team negeerde in een controversiële Grote Prijs van Abu Dhabi."
Ondertussen zijn The Guardian en de Telegraph het erover eens dat Mercedes Hamilton moet schorsen omdat hij niet naar zijn team luisterde.
The Guardian: "Mercedes overweegt een disciplinaire actie tegen Lewis Hamilton. Dat is een boete of een schorsing voor de drievoudig wereldkampioen, die herhaaldelijk instructies van zijn team negeerde, terwijl zijn teamgenoot Nico Rosberg zijn eerste wereldkampioenschap binnen wist te halen."
Telegraph: "Lewis kan geschorst worden door Mercedes nadat hij herhaaldelijk opzettelijk een opdracht van zijn team negeerde in een poging Nico Rosberg van zijn eerste wereldtitel te weerhouden. Niet alleen faalde zijn opzet, maar het kan hem problemen opleveren met zijn werkgever, die hem beschuldigt van 'anarchie'."

Wat Mercedes precies gaat doen aan Hamilton, is nog onduidelijk. Hoewel Nico Rosberg nu als wereldkampioen is gekroond, is Lewis Hamilton nog altijd de betere coureur bij Mercedes. Zeker met de nieuwe reglementen die volgend jaar van kracht worden, kan Mercedes flinke concurrentie verwachten van Red Bull en wellicht zelfs van McLaren.

Mercedes wist drie races geleden het kampioenschap bij de constructeurs al veilig te stellen. Ze hebben voorafgaand aan de Grote Prijs van Abu Dhabi echter laten weten dat Ferrari of Red Bull wel eens met de overwinning naar huis zouden kunnen gaan. Hamilton liet weten dat hij alles onder controle had, en zelfs Rosberg heeft laten weten dat hij de tactiek van Hamilton kon begrijpen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Beetje raar, Rosberg WK maar het lijkt alleen maar om Hamilton te gaan. Doet hij toch weer goed.

0 28-11-2016 20:42:02
F1Fan76
Moderator

Storm in een glas water. Ze laten Hamilton echt niet gaan, want ze weten donders goed dat als ze wederom voor de titel kunnen gaan, dat Hamilton daar de meest aangewezen persoon voor is. Wat betreft zijn optreden, ik vond het goed bedacht, het pakte alleen niet goed uit.

0 28-11-2016 21:13:24
Misjab
Gold Member

Ik vind dat mercedes die teamorders nooit had moeten geven, had ze het lekker laten uitzoeken, wat maakt het uit voor het team. Tochalles al gewonnen.

Maar ja, ze gaven die orders wel, en nog meerdre malen ook, en zulke ongehoorzaamheid kan je niet zomaar laten gaan omdat je geen betere coureur kunt vinden. Ik zou hem voor 1 of 2 wedstrijden aan de kant zetten. Kan hij het nwe jaar weer met een achterstand beginnen en zich weer bewijzen door terug te vechten.

0 29-11-2016 05:08:30
Gallardo
Hoofdredacteur

Ieder zichzelf respecterend rijder had hetzelfde gedaan als wat Hamilton heeft gedaan, was het sportief? Nee, maar het was wel zijn enige kans en manier om nog aanspraak te maken op de wereld titel. Vroeger reden de rijders elkaar in de eerste ronde van de baan af of halverwege in de wedstrijd. Its all in the game mannen.


Max heeft al aangegeven dat, mocht hij in die positie zitten waarin Hamilton zat, exact hetzelfde te doen en dat juich ik toe. Niet omdat het Max is maar omdat je er als rijder echt alles aan moet doen om WK te worden. De laatste races heeft Rosberg heel gecontroleerd gereden, niet onnodig aanvallen en niet onnodig risico nemen. Dat kun je ook minder sportief noemen maar dat is wel hoe het spelletje gespeeld word en dient te worden gespeeld.

0 29-11-2016 08:23:04
;