Menu
© Pirelli
Nieuws

Manor in gesprek met nieuwe investeerder

0 reacties | 791x gelezen
25-11-2016 11:08

EvDelft | Een nieuwe investeerder is in vergevorderde onderhandelingen met Manor Racing met als doel een meerderheidsbelang te verkrijgen in het Formule 1-team. Aangenomen wordt dat de nog anonieme partij al langere tijd in gesprek is met het team, en dat de onderhandelingen in een stroomversnelling zijn gekomen in de laatste weken.

Bron: EuroSport.co.uk

Bronnen binnen het team laten weten dat Stephen Fitzpatrick, die het toenmalige Marussia van een faillisement redde, graag bij het project betrokken wil blijven. Een snelle oplossing zal door beide partijen gewenst zijn, zodat de plannen voor de bouw van de wagen voor 2017 niet in het geding komen. De naam Manor Racing zal, in elk geval voor de korte termijn, blijven bestaan.

Thomas Mayer, CEO bij Manor, liet desgevraagd weten: "Ik kan bevestigen dat we in gesprek zijn met een derde partij die een meerderheidsbelangin in het team wil verkrijgen. Er is niet veel meer wat ik kan zeggen, maar we zijn in een vergevorderd stadium van onderhandeling en ik hoop dat we snel goed nieuws te melden hebben."

Dit nieuws kwam bovendrijven toen Manor de tiende plaats in het kampioenschap voor constructeurs in Brazilië kwijtraakte aan Sauber. De tiende plek was in handen van Manor sinds de Grote Prijs van Oostenrijk, toen Pascal Wehrlein het eerste en tot nu toe enige puntje scoorde voor het team. Felipe Nasr wist in Brazilië voor Sauber 2 punten te scoren, waardoor Manor nu weer elfde staat in het kampioenschap. Dat was een grote klap voor Manor, omdat het nu ongeveer $ 13.500.000 (ongeveer 1/6 van het totale budget) verspeeld heeft, geld dat van de FOM zou komen als Manor tiende had geweest aan het einde van het seizoen.

Mocht de deal doorgaan, is dat een beloning voor de indrukwekkende progressie die Manor heeft doorgemaakt sinds in twee jaar geleden door Fitzpatrick werd gered.

Vorig jaar was de beste snelste tijd van het team dat ze in het hele weekeinde neer wisten te zetten, de zogenoemde 'supertijd', 106,459% van de snelste tijd, terwijl de langzaamste auto vóór Manor een tijd van 103,427% wist neer te zetten - McLaren. Dit jaar is de beste supertijd van Manor 103,810%, waar Sauber op 103,517% zat. Dat is een winst van 2,649% in één jaar tijd.

Aangenomen wordt dat er niets bekend wordt gemaakt, tot de handtekeningen zijn gezet.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;