Menu
© McLaren
Nieuws

Button stopt helemaal met Formule 1 na Abu Dhabi

3 reacties | 1378x gelezen
25-11-2016 08:42

EvDelft | Jenson Button zegt dat hij geen plannen heeft in de Formule 1 te racen ná de Grote Prijs van Abu Dhabi, dit weekeinde, ook niet nu McLaren de deur open houdt voor hem om terug te keren in 2018.

Bron: Reuters.com

De wereldkampioen van 2009 liet weten: "Ik ga dit weekeinde in met de gedachte dat dit mijn laatste race zal zijn. Ik denk dat dat het beste is. Op dit moment wil ik na de komende race niet meer in de Formule 1 racen. Ik denk dat dit mijn laatste race is en ik hoop dat het een goede race wordt."

De 36 jaar oude Brit zal bij McLaren worden vervangen door de Belgische nieuwkomer Stoffel Vandoorne, maar het team heeft laten weten dat Button een tussenjaar zal nemen. Dat werd door velen gezien als een verzekering voor het team, mocht Fernando Alonso besluiten volgend jaar niet te racen, of na 2017 te stoppen. Button liet desgevraagd weten dat er geen specifieke reden is geweest die hem van gedachten heeft doen veranderen.

Button: "Ik wil de komende race niet ingaan met de gedachte dat het niet mijn laatste race is, want dat is het wel. Ik heb inderdaad een contract voor 2018 op zat maar op dit moment heb ik geen behoefte te racen over twee jaar. Het hele idee achter dat contract was dat ik mezelf over drie maanden helemaal suf heb gepiekerd over de dingen die ik ga doen in de toekomst en het gevoel heb dat ik dan nog weer in de Formule 1 moet gaan racen. Op dit moment is dat niet de planning. Dus dit is mijn laatste race en daarom denk ik daar zo over. Maar je weet nooit. Dat kan over een paar maanden weer anders zijn."

Op dit moment is Button de meest ervaren coureur in het veld. Zondag zal hij zijn driehonderdvijfde race rijden. Hij begon zijn carrière in 2000 bij Williams. In 2009 won hij voor Brawn GP de titel, een team gebouwd uit de as van Honda, en het jaar erna overgenomen door Mercedes. Sinds hij begon met karten, is de Formule 1 zijn leven geweest.

"Het is een lange reis geweest. Je komt in de Formule 1 met veel dromen en je wilt iets bereiken. Je hoopt de sport te verlaten met goede herinneringen, en dat is gelukt. Ik heb geracet voor twee teams waar ik als jochie al droomde voor te rijden: Williams en McLaren. Toen ik het kampioenschap won was dat voor een privéteam en dat is volgens mij ook heel erg speciaal", aldus de Brit.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Lijkt me een gezonde instelling. het is even genoeg geweest voor Button. prachtige carriere gehad. Maar nu lekker rondkijken wat het post-F1 leven in petto heeft en wat de mogelijkheden zijn. lekker daar voor gaan, en als je het ECHT gaat missen (lijkt me sterk) heeft ie nog steeds een optie terug te komen (al lijkt het me dat ze die niet zo snel gaan opnemen bij iemand van zijn leeftijd die dan een jaar al niet gereden heeft). Hij is natuurlijk wel hun officiele reserve rijder, dus als er iets gebeurd met ALO of STOF, dan zal hij er moeten staan, maar dat is een kleine kans. Al zou het leuk zijn voor 1 race, kan hij zijn 306e rijden en op gelijke hoogte (=2e) komen met Schumacher

0 25-11-2016 09:57:37

Ik denk dat je gelijk hebt. Ik zie hem in 2018 zeker niet terugkeren. Hoewel ik hem ga missen, kan ik me goed voorstellen dat je na 17 seizoenen wel genoeg hebt gehad.

Misschien zien we hem nog terug in het WEC of zo, daar zie ik hem wel goed in presteren. Button is, ondanks zijn titel, toch meer een coureur die de auto heelhuids weet thuis te brengen dan dat hij supersupersnel is.

Hoe dan ook, respect voor zijn instelling, hij heeft zeker geen verkeerde carrière gehad - heeft een paar keer pech gehad met zijn teams (Benetton in 2001 was een ramp, Honda in 2007 en 2008 was een ramp) en had de pech een goede auto te hebben toen Ferrari een betere had... Wie weet wat er meer in had gezeten.

Nou ja, ik wens je succes in je laatste race, Jenson!

0 25-11-2016 11:16:12
JanTod
Silver Member

He is eigenlijk een carrière, die als een nachtkaars uitgaat. Net gezien, hoe zijn auto defect is geraakt. Heeft misschien ook te maken met de malheur in Brazilië. Hoe dan ook, een sympathieke coureur, topfit, maar door de hopeloze motor in de marge acterend. Dat wil eigenlijk niemand. Respect voor hoe Fernando daar mee omgaat.

Groetsels,

Jan Tod

0 25-11-2016 13:30:50
;