Menu
© Mercedes

Brawn: "Nieuwe reglementen beëindigen dominante periode niet"

2 reacties | 1470x gelezen
19-11-2016 12:08

EvDelft | Ross Brawn zegt dat er een grote kans is dat nu de reglementen voor volgend jaar enorm veranderen, er hoogst waarschijnlijk wederom een team is dat dominant zal zijn over de rest.

Bron: Crash.net

Na de reglementswijzigingen in 2009 was het Red Bull die tussen 2010 en 2013 de sport domineerde. Na het invoeren van de hybride turbomotoren in 2014 was het Mercedes die de beste papieren in handen had. Mercedes wist in de afgelopen drie seizoen van de 58 races er 50 te winnen.

In 2017 zullen de technische reglementen volledig op de schop gaan. Er wordt gezocht naar meer mechanische grip en minder belang voor een goede motor, maar juist meer belang voor een goed chassis. Daarvan zullen McLaren, Ferrari en Red Bull wel eens de superioriteit van Mercedes aan de kaak kunnen stellen.

Echter, Ross Brawn - die aan de wieg stond van vijf titels voor Ferrari met Michael Schumacher - is voorzichtig. Hij laat weten dat Mercedes of welk ander team het nieuwe tijdperk kan gaan domineren. En dat, terwijl de FIA probeert het veld dichter bij elkaar te brengen.

Brawn: "Ik denk dat er zeker positieve punten zitten aan de reglementswijzigingen voor 2017. Volgens mij is het echter ook zo, dat hoe langer je met je vingers van de regels afblijft, hoe dichter het veld bij elkaar komt. Dus nu gaat het hele feest opnieuw beginnen. Mercedes wint nog steeds bijna alles, maar het verschil met de rest wordt kleiner. Als deze reglementen nog langer hadden blijven bestaan, zouden ze vanzelf ingehaald worden."

"Maar nu er nieuwe reglementen van kracht raken, is er weer één team dat slimmer en sneller is dan de rest. Dat was wat ik ook altijd probeerde te doen. Maar dat verschil wordt met de jaren steeds kleiner. De kans is groot dat volgend jaar een team een interpretatie heeft van de reglementen die anders is dan de rest, een voorsprong opbouwt en een groot voordeel heeft. Ik weet niet wie dat gaat zijn, maar we zien dat snel genoeg als die auto's aan de horizon verdwijnen", aldus de voormalig eigenaar van Brawn GP, die toen ook een maas in de wet had ontdekt.

Deze gedachtegang is vergelijkbaar met die van Toto Wolff, de teambaas van Mercedes. Hij liet eerder weten dat het meer waarschijnlijk is dat Mercedes onder de huidige reglementen wordt ingehaald, terwijl de nieuwe reglementen juist weer een dominantie voor een bepaald team in de komende drie of vier jaar kunnen zorgen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

F1Fan76
Moderator

Ik hoop echt dat het volgend seizoen minder voorspelbaar gaat worden, maar ben bang dat Brawn gelijk krijgt. Red-Bull kan altijd goed inspringen op regelveranderingen, maar ik hoop niet dat ze dominant gaan worden, zelfs niet nu Max er rijd. Ik hoop op een loterij van tenminste 3 teams.

1 19-11-2016 15:35:24
f1stevie
Silver Member


F1Fan76 schreef:
Ik hoop echt dat het volgend seizoen minder voorspelbaar gaat worden, maar ben bang dat Brawn gelijk krijgt. Red-Bull kan altijd goed inspringen op regelveranderingen, maar ik hoop niet dat ze dominant gaan worden, zelfs niet nu Max er rijd. Ik hoop op een loterij van tenminste 3 teams.


idd niemand geeft er iets aan als 1 team op de eerste ronde een sec voorsprong rijd en de rest van de tijd mag kijken naar gevechten voor p5 en hoger ik hoop zoals vele dat een paar teams kunnen strijden... maar net als Brawn vrees ik er een beetje voor uit het verleden is gebleken dat er altijd 1 team beter zijn huiswerk geeft gemaakt, nu hoop ik dat deze regel eens onderbroken word

20-11-2016 12:31:52
;