Menu
© Force India

Ocon verwacht niet onder te doen voor Pérez bij FI

7 reacties | 1783x gelezen
19-11-2016 11:28

EvDelft | Esteban Ocon zegt dat hij verwacht volgend jaar op gelijk niveau te presteren als zijn nieuwe teamgenoot Sergio Pérez als hij straks ook deel uitmaakt van Force India in 2017.

Bron: AutoSport.com

De protegé van Mercedes maakte zijn debuut bij Manor tijdens de Grote Prijs van België en zal in 2017 overstappen naar Force India, dat rijdt met motoren van Mercedes. Hij zegt een contract te hebben voor meerdere jaren. Hij wordt daar de teamgenoot van de Mexicaan Pérez, die zijn zevende jaar zal ingaan in de Formule 1, en zijn vierde bij Force India.

Pérez heeft laten weten blij te zijn met Ocon als nieuwe teamgenoot. Volgens hem stond de Fransman bovenaan het wensenlijstje nadat hij vorig jaar tijdens de tests goed presteerde.

Ocon: "Ik heb veel met hem gesproken. Hij is een geschikte vent. Ik kijk ernaar uit van hem te leren en hem zo goed als ik kan uit te dagen. Ik denk dat er bij ons een eerste coureur zal zijn. Ik denk dat we elkaars gelijken zijn."

Volgens Ocon is het Force India geweest, en niet Mercedes, die de uiteindelijke beslissing heeft genomen voor het aannemen voor 2017 van zijn persoon: "Het is Force India die mij de kans heeft gegeven. Mercedes helpt me bij mijn carrière, maar Force India wil mij. Mercedes heeft geen macht over Force India."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;