Menu
© Red Bull

Horner: "Fans verdienen simpeler reglement Formule 1"

0 reacties | 1068x gelezen
12-11-2016 15:06

EvDelft | Christian Horner zegt dat de Formule 1 het verplicht is aan zijn coureurs en fans een simpeler reglement in te voeren. Er is steeds meer controverse en er wordt nog altijd gesproken over de laatste ronden van de Grote Prijs van Mexico.

Bron: ESPN.co.uk

Voorafgaand aan het weekeinde van de Grote Prijs van Braziliƫ heeft Ferrari aan de FIA gevraagd de straf van Vettel te herzien, welke hij kreeg toebedeeld na de podiumceremonie in Mexico voor de botsing met Daniel Ricciardo. Max Verstappen, teamgenoot van Ricciardo bij Red Bull, kreeg ook een straf voor het afsnijden van een bocht. Lewis Hamilton deed hetzelfde maar kreeg geen straf.

De controversiƫle beslissingen tijdens die race maakten dat Charlie Whiting, de scheidsrechter in de Formule 1, bij de persconferentie voor coureurs aanwezig was op donderdag, waarbij hij de beslissingen toelichtte. Horner is van mening dat de huidige reglementen te complex zijn en dat minder regels zorgen voor meer spektakel.

Horner: "Ik denk dat er veel te veel regeltjes zijn. De coureurs moeten op zondag zowat een reglementenboek in de auto meenemen en voordat ze een defensieve beweging maken, of willen inhalen, eerst de reglementen erop na slaan voordat ze besluiten iets te doen. Er is zoveel subjectiviteit en verschillende interpretatie op dit moment."

"Lewis gaat rechtdoor in de eerste bocht, komt een halve kilometer voor het veld weer op de baan. Is dat meer of minder voordeel dan Max had op dezelfde plek, met vuile banden daarna? Het is heel moeilijk voor de coureurs en teams en ik kan me voorstellen dat de kijkers ook niet begrijpen wat wel en niet mag. Zoals voor alles in dit leven: houd het simpel. Ik ben een voorstander van minder regels en meer duidelijkheid", aldus de teambaas.

"Niemand wil gevaarlijke situaties, maar je moet de coureurs wel laten racen, wiel aan wiel. Iedereen heeft het over de laatste vijf ronden in Mexico. Wel, laten we eerlijk zijn, de rest van de race was saai. De laatste paar ronden waren geweldig. natuurlijk is er veel over gesproken, maar dat is wat de Formule 1 moet zijn", besluit Horner.

Verder is hij van mening dat het probleem is dat de huidige circuits teveel zijn gesteriliseerd. Dat heeft tot resultaat dat de stewards veel te veel werk hebben te doen wanneer een coureur een fout maakt: "Laten we nou gewoon die grindbakken terughalen. Dan wordt een fout afgestraft: de coureur is langzamer met er doorheen rijden, als hem dat al lukt. Dat haalt ook de subjectiviteit van de stewards weg. we zien zoveel voorbeelden hiervan, dat ik denk dat het voor de teams, de coureurs, maar vooral voor de fans beter is als er eenvoudiger, duidelijker en vooral minder regels zijn."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;