Menu
© Mercedes

GP Mexico kán Nico zijn eerste titel bezorgen

5 reacties | 838x gelezen
29-10-2016 08:18

EvDelft | Nico Rosberg is terug waar hij dit jaar feitelijk begon, wetende dat hij goed op weg is zijn eerste titel in de Formule 1 te behalen, mocht hij de race in Mexico winnen.

Bron: FoxNews.com

Het Autordromo Hermanos Rodriquez is waar Rosberg zichzelf wist terug te vechten na een overweldigende nederlaag in Texas, 2015, om vervolgens zeven keer op rij de overwinning te pakken. Zijn vroege dominantie in het huidige seizoen en problemen bij zijn teamgenoot Lewis Hamilton laten Nico Rosberg met een voorsprong in het kampioenschap met nog drie races te gaan. Rosberg start de Grote Prijs van Mexico met een voorsprong van 26 punten op zijn teamgenoot en hij kan de titel behalen als hij twee keer tweede en één keer derde wordt in de komende drie races. Echter, als hij wint, kán hij de titel in Mexico al binnenhalen.

Rosberg: "Het is een kinderwens. Maar meer is het nu niet. Ik wil eerst winnen in Mexico." Vorig jaar domineerde hij hier de race. Hij pakte de pole positie en reed eenvoudigweg naar de overwinning. Velen vroegen zich af of Hamilton na het behalen van zijn titel een week eerder ingezakt was. Maar Rosberg was duidelijk gericht op de toekomst en leek een andere coureur te zijn na Mexico. De coureur die onder druk leek te bezwijken bleef in 2016 winnen en hij gaf nooit op. Als hij nog één race dit jaar weet te winnen, schaart hij zich in het rijtje van Lewis Hamilton, Michael Schumacher en Sebastian Vettel: de enige coureur die 10 of meer races in één seizoen wisten te winnen.

De kansen voor Hamilton om zijn derde opeenvolgende en in totaal vierde titel te behalen worden steeds kleiner. Ja, hij won de Grote Prijs van Amerika, vorige week, en hij heeft gezworen niet op te geven. Mocht Rosberg enige druk voelen, laat hij dat niet zijn. Hij is vrolijk, maakt grapjes en zei dat het team eerlijk handelt. Dat hebben we wel anders gezien, toen de jeugdvrienden hun vriendschap zagen afbreken en Rosberg de persoonlijke rivaliteit 'intens' noemde, maar hij zegt dat hij er tegenwoordig makkelijker mee om kan gaan: "Ik denk dat iedereen de strijd mooi vindt. Het is iets waar ik niet veel aan denk. Ik doe mijn ding en wil het best mogelijke resultaat", liet de Duitser weten.

De zoon van de wereldkampioen van 1982 zei ook zich niets aan te trekken van de woorden van Bernie Ecclestone, die liet weten dat zijn gebrek aan charisma hem een saaie kampioen zou maken: "Ik ben hier om races te winnen. Ik richt me alleen op de mensen die me steunen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

f1stevie
Silver Member

mooi artikel, er zijn nog 3 races en er kan nog veel gebeuren, stel dat rosberg zondag uitvalt is de titelstrijd weer helemaal open voor nog 2 races... het blijft een sport waar je niet alleen zelf verantwoordelijk bent een kapotte motor, foute pitstop kan je wk zomaar aan de wip helpen .... al hoop ik dat rosberg met de titel gaat lopen dat geeft deze man wel verdiend.

0 29-10-2016 10:18:56
F1Fan76
Moderator

Ik hoop dat de titel in de laatste race wordt beslist. Een pechgevalletje a'la Hamilton voor Rosberg zou de titelstrijd mooi opengooien voor de laatste 3 gp's. En wie van die twee de titel pakt op het einde, tja dat boeit mij niet zoveel.

0 29-10-2016 10:58:54
Sicko
Gold Member

Ben benieuwd wat Mercedes nog meer uit de hoge hoed gaat toveren om Hamilton weer wk te laten worden.

2 races geleden ging het mis toen ze de motor van Hamilton hadden opgeschroefd maar de boel plofte Afgelopen race bleef de opgeschroefde motor wel heel. Daarnaast was het overduidelijk dat de motor van Rosberg juist veel minder vermogen had.

Zal toch gaan beteken dat Rosberg 1 of 2 keer motorpech zal gaan krijgen. Vandaag de eerste keer?

1 29-10-2016 14:33:17
bvonk
Moderator

Een defecte drijfstanglager was het probleem bij Hamilton in Maleisië. Daarnaast is er niets dat er op wijst dat Rosberg "minder" vermogen had in welke race dan ook.

29-10-2016 20:12:37
bvonk
Moderator

Hoop dat het spannend blijft tot de laatste race en liefste tot de laatste bocht.

0 29-10-2016 20:13:26
;