Menu
© Ferrari

Vettel begrijpt niet waar de snelheid is gebleven

1 reactie | 1266x gelezen
23-10-2016 15:32

EvDelft | Vettel was na afloop van de kwalificatie verbijsterd over de snelheid van de SF16-H. De Duitser snapte niet waarom zijn auto opeens zo langzaam is na de veelbelovende race in Japan, twee weken terug.

Bron: F1Technical.net

Het was dan ook een onplezierige verrassing voor de Scuderia toen het team zich realiseerde dat Red Bull en Mercedes weer ver buiten bereik waren. Ook in de kwalificatie was dat zichtbaar. In Suzuka wist Ferrari zich direct achter Mercedes te kwalificeren, maar in Austin moet het team ook Red Bull weer voor zich dulden.

Vettel: "De kwalificatie was niet goed. Hopelijk gaat de race beter. Laten we hopen dat we nog wat kunnen doen tijdens de race, want het verschil met de auto's voor ons is wel erg groot. De auto voelde goed, maar was gewoon niet snel genoeg."

Ferrari verloor op Mercedes in de eerste sector een halve seconde, en in de tweede en derde sector elk drie tienden. Het snelle circuit van Austin lijkt Ferrari geen goed te doen. Vettel geeft toe dat zijn snelste ronde in de derde kwalificatie niet perfect was, maar laat tevens weten dat het hem geen positie gescheeld heeft.

De viervoudig kampioen vraagt zich dan ook af waarom de snelle bochten in Suzuka het team hielpen, en hier niet. Verder hoopt hij dat zijn team een goede strategie heeft voor morgen, en hij hoopt dan ook dat de banden die het team heeft gespaard hem zullen helpen om in de race verder naar voren te komen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Die is naar McLaren gegaan :p

0 23-10-2016 16:39:32
;