Menu
© Renault

Magnussen wil snel uitsluitsel van Renault

2 reacties | 867x gelezen
21-10-2016 15:09

EvDelft | De huidige coureurs van Renault zeggen allebei dat ze geen idee hebben of ze aan de kant worden gezet door de Franse constructeur voor 2017.

Bron: GrandPrix.com

Het feit dat Nico Hülkenberg al bekend is gemaakt voor 2017 door het team uit Enstone, betekent dat Kevin Magnussen of Joylon Palmer, of allebei, geen toekomst hebben in het gele team. Echter, de Deen liet weten dat hij andere opties heeft: "Ik zou het liefst bij Renault blijven. Maar omdat de optie die het team op mij heeft al verlopen is ben ik niet van plan nog veel langer te wachten. Op dit moment doe ik dat nog wel."

Joylon Palmer, de teamgenoot van Magnussen, liet weten dat de druk die zijn team op haar coureurs legt, het er niet makkelijker op maakt: "Het is moeilijk met deze druk, want we weten wat we kunnen en dat proberen we aan de teamleiding te laten zien."

De geruchten gaan dat Palmer een toekomst heeft bij Manor, en Magnussen beweert dat hij zowel binnen als buiten de Formule 1 mogelijkheden heeft: "Ik heb wat kansen zowel in de Formule 1 als erbuiten. Die heb ik nu nog wel, maar als ik te lang moet wachten, zal ik zelf de stap moeten zetten. Gelukkig is het nog niet zover."

Palmer zegt dat de beslissing van Renault nog weken op zich kan laten wachten, maar Magnussen wil zolang niet wachten: "Ik kan het me niet veroorloven met lege handen achter te blijven. Ik wil racen, niet toekijken. Ik wil in de Formule 1 blijven omdat ik van mening ben dat ik wereldkampioen kan worden. Ik wil niet in de Formule 1 blijven om in de Formule 1 te zijn."

Met die laatste opmerking sluit de Deen dus uit dat hij ook naar Manor - of een ander minder team - zal overstappen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

ascona
Junior Member

Ik zou de hoop op een stoeltje bij Renault maar opgeven, Magnussen.... Als ze je hadden willen houden, hadden ze allang die optie opgenomen.

0 21-10-2016 17:11:40
Sicko
Gold Member

Eén van de Toro Rosso-rijders zal naar Renault gaan in ruil voor motoren. Dus Magnussen moet zijn move nu doe en niet langer wachten op iets dat niet komt.

0 22-10-2016 08:46:02
;