Menu
© Pirelli

Slechte omstandigheden hinderen test Pirelli met Mercedes

5 reacties | 1676x gelezen
15-10-2016 15:44

EvDelft | Lage temperaturen, mist en regen zijn er schuldig aan dat de laatste test van Pirelli met Mercedes op de banden voor 2017 op het Circuit de Catalunya opnieuw moet worden gedaan in Abu Dhabi.

Bron: Crash.net

Na een nacht met regen mocht Pascal Wehrlein, die Lewis Hamilton - die een bezeerde voet had - verving bij de test, alnog rijden maar hij kwam niet verder dan 31 ronden. Nico Rosberg wist er eerder 60 te rijden tijdens de voorgaande testdag.

De Italiaanse bandenleverancier had last van de koude omstandigheden. De baantemperatuur kwam niet boven de 15 °C uit en de aanwezige regen en mist zorgden ervoor dat Wehrlein niet voluit kon gaan op de bredere banden. Paul Hembery, de directeur motorsport van Pirelli, heeft er alle vertrouwen in dat zijn bedrijf de verloren tijd in Abu Dhabi kan inhalen wanneer Red Bull op 14 tot 16 oktober de banden daar gaat testen.

"Het is duidelijk dat het weer ons verhinderde wat goede tests te doen vandaag en gisteren. Het was natuurlijk niet geheel onverwacht om deze tijd van het jaar in Europa. We hadden vorig jaar al hetzelfde. Dat is waarom we zo graag onder warme omstandigheden willen kunnen testen in 2017, voordat het seizoen begint", aldus Hembery.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;