Menu
© Pirelli

Nasr wellicht naar Force India

5 reacties | 2022x gelezen
15-10-2016 09:58

EvDelft | Verrassend genoeg is Felipe Nasr verschenen op de wensenlijst van Force India als vervanger van Nico Hülkenberg, waarvan gisteren bekend is geworden dat hij naar Renault gaat in 2017.

Bron: ReadMotorSport.com

De Braziliaan, die momenteel voor Sauber rijdt, is in vergevorderde onderhandelingen om van het Zwitserse team naar Silverstone over te stappen. Force India liet gisteren weten dat het Hülkenberg toestaat over te stappen naar Enstone.

Pascal Wehrlein schijnt ook een kans te maken om gepromoveerd te worden van Manor naar een team waarvoor hij in 2015 getest heeft. Motorleverancier Mercedes wil een korting geven op de motoren voor elk klantenteam dat de Duitser in dienst wil nemen.

Echter, het schijnt dat Nasr een sponsorbudget meeneemt van $ 18.000.000,-- en dat bedrag is vele malen hoger dan de korting die Mercedes op de motoren biedt. En Force India kan dat geld goed gebruiken, want het team heeft geld nodig vanwege de slepende rechtszaken waarin Vijay Mallya is verwikkeld met de Indiase overheid.

Ook Sergio Pérez, die aanblijft bij Force India, heeft een flink sponsorbudget. En met de stijgende kosten in verband met de ontwikkeling van de nieuwe auto's in verband met de aangepaste reglementen voor 2017, kan Force India wellicht haar huidige positie (vierde) in het kampioenschap verdedigen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;