Menu
© Red Bull

Ricciardo is van mening dat gridstraf Kimi voor hem nadelig was

5 reacties | 2291x gelezen
10-10-2016 02:09

EvDelft | Daniel Ricciardo, coureur van Red Bull Racing, is van mening dat de beslissing van Ferrari om op het laatste moment de versnellingsbak van Kimi Räikkönen te vervangen voorafgaand aan de Grote Prijs van Japan, heeft bijgedragen aan zijn slechte start en dat hij daardoor niet beter kon finishen als zesde.

Bron: MotorSport.com

In navolging van de straf die Kimi kreeg opgelegd verschoof de Australiër van de linker zijde van het circuit naar de rechter zijde, naar de tweede rij. Er bleek aan de rechter zijde meer vocht op de baan te liggen na een regenbui welke voorafgaand aan de race plaatsvond.

Ondanks dat hij na de start en om Hamilton te zijn heen gereden nog altijd vierde lag, werd hij in de eerste ronde al snel ingehaald door de Ferrari van Sebastian Vettel. Later zou hij ook een plek verliezen, tijdens de laatste pitstops, aan Kimi Räikkönen.

Ricciardo: "Ik denk dat de nieuwe versnellingsbak van Räikkönen een verkapte zegen was. Het zorgde ervoor dat ik aan de binnenkant van de startopstelling terecht kwam en dat was nog vochtig. Het leek alsof iedereen op de rechterkant van de baan moeite had weg te komen, vooral Lewis. Ik denk niet dat mijn start op zich slecht was, maar toen ik om hem heen was gereden, reed ik door een plas en ik verloor een plek aan de Force India van Sergio Pérez. Dat was het verhaal van mijn eerste stint. Ik had moeite hem bij te houden. Ik kon de auto's vóór me gewoon niet volgen in de vuile lucht."

"Vettel had niet veel moeite met mij op het rechte stuk. Ik had gewoon de snelheid niet. Ik had het moeilijk in verkeer. Ik had niet het idee dat er iets was dat ik kon doen. Het was gewoon hoe het ging. In de laatste stint had ik eindelijk een beetje een vrije baan, en ik kon toen wat snelle ronden rijden. Maar toen was ik al zesde en daar bleef het bij. Het was een eenzame race, eigenlijk. In Austin zullen we het beter doen", besloot de winnaar van de vorige race.

Teambaas Christian Horner liet weten dat het grootste probleem van Ricciardo was dat hij niet genoeg snelheid kon maken uit de bocht Spoon naar het lange rechte stuk toe. Dat is dan ook waar Vettel hem kon inhalen in de eerste ronde: "Daniel had duidelijk niet een geweldige auto vandaag. En gisteren ook niet. We zagen verschil in hoe de auto het asfalt raakte en ook de doorstroming van de brandstof verliep niet helemaal geweldig. In de race zag het er niet slecht uit. Ik denk dat zijn grootste probleem in bocht 14 lag (Spoon), de hele middag. Hij zei tijdens zijn inrijronde dat er daar een probleem was, dus we moeten dat uitzoeken."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;