Menu
© Mercedes

Mercedes trekt protest tegen Verstappen in

0 reacties | 1318x gelezen
09-10-2016 17:25

EvDelft | Mercedes heeft haar protest tegen de 'gevaarlijke' rijstijl van Max Verstappen ingetrokken. Verstappen verdedigde zijn positie tegenover Lewis Hamilton. Mercedes hoorde dat de zitting pas gehouden zou worden tijdens de Grote Prijs van de Verenigde Staten, en trok derhalve het protest in.

Bron: PlanetF1.com

Verstappen en Hamilton hadden het met elkaar aan de stok in de slotfase van de Grote Prijs van Japan, terwijl ze streden om de tweede plaats. Hamilton moest de baan of toen Verstappen de deur dichtgooide in de remzone. Dat leverde een protest van Mercedes op.

De raceleiding liet weten: "Een protest is ingediend door het Mercedes AMG Petronas F1 Team tegen auto nummer 33, gereden door Max Verstappen van Red Bull Racing, inzake een aangenomen overtreding van Artikel 27.5 van de Formule 1 Sport Reglementen, dat hij gevaarlijk reed, waardoor auto nummer 44 in bocht 16 de baan af werd gedwongen. De Stewards hebben een hoorzitting gepland. De resultaten zijn nog altijd onder voorbehoud."

Maar nu de hoorzitting is uitgesteld tot het weekeinde van de Grote Prijs van de Verenigde Staten, besloot Mercedes het protest in te trekken. Een woordvoerder van het Duitse team liet weten dat dit gedaan is met het oog op de officiële klassering van deze race, omdat de hoorzitting niet dezelfde dag zou zijn.

Echter, er was ook wat verwarring, zelfs binnen het team van Mercedes zelf. Hamilton had op Twitter gezet dat er 'géén protest' was aangetekend en dat 'één idioot zei dat we dat hebben gedaan, maar dat is niet waar'.

Later liet de verdedigend wereldkampioen weten dat hij op dat moment zich niet bewust was van de intentie van Mercedes inderdaad protest aan te tekenen: "Ik heb zelf geen protest ingediend. Ik hoorde net van het team dat ze dit hebben gedaan, maar ik vind het niet nodig. We zijn kampioenen en we gaan verder. Over en sluiten."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;