Menu
© Ferrari

Vettel ontkracht commentaar van Arrivabene

0 reacties | 1378x gelezen
09-10-2016 03:25

EvDelft | Sebastian Vettel heeft de woorden van zijn teambaas bij Ferrari, Maurizio Arrivabene, afgezwakt.

Bron: PitPass.com

Slechts één week na de overtuigende dubbelslag van Red Bull op Sepang, waarbij het Oostenrijkse team zichzelf zag uitlopen op Ferrari in het kampioenschap voor constructeurs in de strijd om de tweede plaats, lijken de zaken bij Ferrari van kwaad tot erger te gaan.

Maurizio Arrivabene liet afgelopen vrijdag weten dat de toekomst van Sebastian Vettel bij het team verre van zeker is en dat de Duitser zich moet concentreren op het racen. Deze woorden, die hem ongetwijfeld ingefluisterd zijn door de president van Ferrari (Sergio Marchionne), liggen in lijn met de indruk dat Vettel probeert zijn held Michael Schumacher te evenaren in het heropbouwen van het team, na jaren van relatief slechte resultaten.

Vorig weekeinde reed Vettel zichzelf uit de race, in Maleisië. Hoewel hij ontkent teveel zijn best te doen waardoor hij fouten maakt in zijn frustratie, hebben de Italiaanse media - en daarmee de Ferrari-hiërarchi, een zwart schaap nodig. Schumacher was het laatste puzzelstukje in het droomteam dat Jean Todt, Ross Brawn en Rory Byrne betrof, waardoor er een onverslaanbare combinatie ontstond die de eerste helft van de jaren 2000 domineerde. Echter, succes kwam niet in één nacht. Schumacher kwam bij Ferrari in 1996 en won zijn eerste titel voor de Scuderia pas in 2000. Toen zijn frustraties toenamen, kreeg de Duitser een nieuw contract.

Arrivabene kreeg, met Schumacher in het achterhoofd, de vraag voorgelegd of Vettel een vergelijkbaar aanbod had gekregen. Hij antwoordde daarop: "Ik denk niet dat we zijn vertrouwen kunnen winnen met een nieuw contract. Sebastian heeft een contract met ons, dus we werken dit jaar en het volgende jaar samen. Daarna zien we wel. Wat met Michael Schumacher werkte, hoeft voor Sebastian Vettel niet te werken. Hij moet zich concentreren op de auto. Soms is hij overal in geïnteresseerd, dus dan moet je zijn aandacht opnieuw richten. Hij moet weten waar hij voor is aangenomen"

Toen Vettel naar die opmerking gevraagd werd, liet hij weten dat hij dat niet had gehoord maar dat alles in kannen en kruiken is: "Ik weet niet wat hij gezegd heeft, dus ik weet niet hoe ik het moet interpreteren. Ik heb echter een goede relatie met Arrivabene. Als er iets is wat ik niet leuk vind, vertel ik het hem. Andersom werkt dat ook zo."

"Ik weet dat we geen problemen hebben, onderling. Zowel zijn focus als de mijne is dat we proberen hetzelfde te bereiken. We willen races winnen, sterker worden. Vooral in de toekomst. En dat is waar ik aan werk", aldus de viervoudig kampioen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;