Menu
©

Mercedes plant deelname aan Formule E in 2018

9 reacties | 2121x gelezen
05-10-2016 21:33

EvDelft | Mercedes-Benz Grand Prix Limitied (MGP) en de Formule E Operations Limited hebben een overeenkomst getekend waarbij Mercedes een optie heeft genomen deel te nemen aan het FIA Formule E kampioenschap in het vijfde seizoen van het bestaan van de sport.

Bron: FiaFormulaE.com

Volgens de optionele overeenkomst mag Mercedes kiezen of het één van de maximaal 12 inschrijvingen is die worden voorgesteld door de kampioenschapspromotor om in te stappen in het seizoen 2018/2019. Mercedes kan één van de twee nieuwe inschrijvingen worden die in het vijfde seizoen worden geopend. Uiteraard moet de FIA het wel goedkeuren. De elektrische autorace-serie gaat van het concept uit dat er twee coureurs per auto zijn, maar dat wordt straks één coureur per evenement.

De 10 huidige teams in de Formule E zullen naar verwachting in het vijfde seizoen allemaal nog meedoen in de huidige vorm, of samen gaan met andere OEM's.

Alejandro Agag, de CEO van de Formule E, liet weten: "We zijn blij dat we één van de twee nieuwe inschrijvingen voor het vijfde seizoen in de Formule E hebben kunnen reserveren in de vorm van MGP. De Formule E wil het platform worden waar autofabrikanten hun technologieën kunnen testen en ontwikkelen die in de straatauto's terecht gaan komen. We hebben nu de kans Mercedes in ons kampioenschap te verwelkomen en dat is een grote eer. Formule E wordt zo een opwindende mix van bekende autofabrikanten zoals Renault, Citroën-DS, Audi, Mahindra / Jaguar. En er zijn nieuwe futuristische merken zoals Faraday Future, NextEV, en grote onderdelenproducenten zoals Schæffer en ZF. Mercedes zou een enorme toevoeging voor ons betekenen."

Toto Wolff, hoofd van Mercedes-Benz Motorsport en teambaas van het Formule 1-team, liet weten: "We hebben de groei van de Formule E met grote interesse gevolgd. Op dit moment zijn we aan het onderzoeken welke opties we hebben in de toekomst van de motorsport en we zijn heel blij een overeenkomst te hebben getekend waarbij we de mogelijkheid krijgen in de serie in hun vijfde seizoen te stappen. Elektrificatie zal een grote rol gaan spelen in de toekomst van de auto-industrie, en dat maakt de Formule E relevant voor de toekomst."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;