Menu
© Williams

Silverstone heeft 9 maanden om te beslissen voor de Formule 1 na 2019

1 reactie | 1720x gelezen
05-10-2016 11:41

EvDelft | De eigenaren van het circuit van Silverstone hebben 9 maanden de tijd om te bekijken of ze na 2019 de dure Grote Prijs van Groot-Brittannië nog willen behouden. Hoewel het contract tot en met 2026 loopt, is er een ontsnappingsclausule die ervoor kan zorgen dat de race in 2019 wellicht de laatste kan zijn op het beroemde Britse circuit.

Bron: ReadMotorSport.com

Hoewel de Formule 1-race de belangrijkste race is op het circuit van elk jaar, zijn de kosten altijd een grote zorg geweest voor de BRDC, de eigenaren van het circuit. Derek Warwick, oud-Formule 1-coureur en voorzitter van de British Racing Drivers Club, laat weten: "Uiteindelijk is het zo dat als je het geld er niet voor hebt, je het niet kunt bekostigen."

Ook liet hij weten dat het huidige contract, met een speciale liftclausule waardoor de bijdrage elk jaar 5% hoger wordt, een financiële last is: "We hebben de Grote Prijs van Groot-Brittannië vele jaren gesteund zonder dat er een derde partij of overheid bij heeft hoeven te springen. We hebben meer dan £ 50.000.000 gestoken in het bouwen van de 'Vleugel' en het aanpassen van het circuit. We hebben alles gedaan wat Ecclestone ons heeft gevraagd te doen om de race veilig te stellen. Maar nu komen we in de fase waarin de liftclausule in werking gaat treden en dat wordt wel heel erg duur."

De organisatoren hebben echter de kans onder het contract uit te komen. Het enige probleem is, dat als de clausule in werking gesteld gaat worden, Ecclestone voorafgaand aan de Grote Prijs van Groot-Brittannië 2017 op de hoogte gesteld moet worden. Dat geeft de organisatie dus nog negen maanden om een beslissing te nemen. Dat is niet lang.

Daar komt bij dat de toekomst van het circuit ook niet zeker is. Er zijn vier verschillende partijen die hun oog hebben laten vallen op het overnemen van het circuit, inclusief Jaguar Land Rover en MotorSport Vision. De huidige eigenaren hebben laten weten dat eind deze maand de beslissing voor de verkoop van het circuit gemaakt moet zijn. Warwick liet tevens weten dat de nieuwe eigenaren alleen de Formule 1-races kunnen behouden als die 'hele diepe zakken' hebben.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

maus_weed
Member

Ik mag hopen dat ze blijven.

0 05-10-2016 15:46:36
;