Menu
© Ferrari

Vettel wordt bestraft vanwege zijn actie in de eerste bocht op Sepang

7 reacties | 2245x gelezen
02-10-2016 17:22

EvDelft | Sebastian Vettel heeft een straf gekregen van drie startplaatsen bij de Grote Prijs van Japan voor de botsing die hij veroorzaakte in de eerste bocht met Nico Rosberg, bij de start van de Grote Prijs van Maleisië.

Bron: ESPN.co.uk

De Duitser in dienst van Ferrari probeerde Max Verstappen in bocht in in te halen toen hij het achterwiel van de Mercedes van Rosberg raakte met zijn auto en de zilverpijl in een spin dwong. Vettel had veel schade aan zijn linker voorwiel ophanging waardoor hij uitviel. Zijn actie werd na de race door de stewards onderzocht.

Het rapport van de raceleiding meldt het volgende: "We hebben de video nauwkeurig onderzocht en met de betreffende coureur gesproken. De stewards zijn van maning dat hoewel de auto's die bij het incident betrokken waren allemaal relatief dezelfde snelheid hadden, de coureur van auto met startnummer 5 (Vettel) een kleine fout maakte aan de binnenzijde van bocht 1. Daardoor maakte hij contact met de auto met startnummer 6 (Rosberg). Als gevolg daarvan kwam auto nummer 6 in een spin terecht vanaf de tweede plek en verloor veel plaatsen. De stewards zijn van mening dat het de fout was van de coureur met auto nummer 5 en hebben daarom een straf toegekend voor het veroorzaken van een botsing."

Vettel zei zelf dat hij door Verstappen werd afgeknepen toen hij de bocht naderde en daarom raakte hij Rosberg: "Wel, racen met hem betekent dat je veel zijdelings beweegt. Iedereen weet dat nu. Het is duidelijk dat als je aan de binnenkant wordt afgeknepen, je hoek voor het aansnijden van de bocht er niet beter op wordt. Het was een slechte hoek, dus ik probeerde alles om de bocht nog te halen. Ik haalde het. Ik remde niet te laat. Nico probeerde mij af te snijden, denk ik, om Lewis te pakken. Maar toen raakten we elkaar."

Tevens heeft de viervoudig wereldkampioen twee strafpunten op zijn superlicentie gekregen. Hij heeft er nu in totaal vier van de maximaal 12.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

haastig
Senior Member

Gelukkig blijft er nog plaats over op zijn licentiekaart voor extra strafpunten in de nog volgende races.

0 02-10-2016 17:48:54
maus_weed
Member

En nog de schuld afschuiven niet normaal die vent.

0 02-10-2016 18:10:23
bvonk
Moderator

Het was geen handige actie van Vettel en het was ook dus duidelijk zijn fout maar toch hou ik wel van coureurs die het proberen. De straf van 3 plaatsen in Japan vind ik wel ver gaan, incidenten kunnen altijd gebeuren bij de start.

0 02-10-2016 18:18:13
Sicko
Gold Member

De idiote actie van Vettel had nog veel erger uit kunnen pakken. Grosjean werd er voor een soortgelijke actie een race voor geschorst. Vettel flikte het ook al in België, nou niet direct als racer maar voor de zoveelste keer uit onkunde. Waarschijnlijk hebben de stewards rekening gehouden met zijn inmiddels bedenkelijke staat van dienst als 4x wk.

0 02-10-2016 20:59:32
madmax
Senior Member

@Sicko
Jouw haat voor Vettel is best kinderachtig.
Erg jammer dat op een serieus forum meningen als de jouwe niet gecorrigeerd worden.
Je mag best de actie van Vettel veroordelen, maar 4 maal WK worden bedenkelijk noemen.


1 03-10-2016 07:37:36
RPJdeWeert
Bronze Member


madmax schreef:
Overigens is het ook zo dat Max Vettel aanraakt voordat het doorgljden van Vettel begint.


https://www.youtube.com/watch?v=Y9Ukn6uWGns&t=0s

Bekijk deze onboard van Ricciardo eens, liefst op snelheid 0,25.
Zeg mij eens waar Verstappen en Vettel elkaar raken?

04-10-2016 07:58:23
madmax
Senior Member

Ik keek op:
http://www.formula1.com/en/latest/headlines/2016/10/vettel-handed-grid-penalty-for-causing-start-crash.html

en dacht dat dat gebeurde, ook uit Vettels woorden maakte ik dat op.

0 05-10-2016 10:19:20
;