Menu
© Ferrari

Vettel: "Ferrari moet realistisch blijven over kansen"

5 reacties | 1992x gelezen
01-10-2016 09:07

EvDelft | Sebastian Vettel is van mening dat de voorsprong van Ferrari te groot is om een herhaling van vorig jaar te kunnen laten zien, toen hij zijn eerste zege voor Ferrari behaalde in Sepang.

Bron: ESPN.co.uk

Tijdens de tweede vrije training was de Duitser 0,661 seconden langzamer dan Lewis Hamilton. Hoewel hij zegt dat Ferrari nog steeds van plan is een overwinning te behalen deze zondag, laat hij weten dat de achterstand op Mercedes dat vrijwel onmogelijk maakt.

Vettel: "Het is niet verkeerd om te dromen. We zijn hier om te winnen en niet voor iets minder dan dat. Maar je moet ook wakker zijn op het moment dat je niet sterk genoeg bent om te winnen. Zoals ik zei als de kans komt vanwege omstandigheden, zoals vorig jaar, moeten we er klaar voor zijn. Ik denk dat we een paar races hebben gehad die we dit jaar eigenlijk hadden moeten winnen en dat lukte niet. Ik denk dus dat we in dat opzicht geen goed werk hebben gedaan. Maar we kijken vooruit en we hebben nog zes races te gaan en we doen ons best."

Vettel was 0,432 seconden sneller dan de snelste Red Bull in de tweede vrije training, maar hij houdt terdege rekening met Max Verstappen en Daniel Ricciardo: "Ik heb niet alles gezien van deze sessie. Ze zien er op de medium band heel sterk uit maar ik weet niet wat er met hen gebeurt op de zachte banden. Ik denk dat we in de laatste paar races hebben laten zien dat Red Bull en Ferrari behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn, en dat Mercedes nog altijd een voordeel heeft."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;